Psykiatrialle uusi talo – Ett nytt hus för Psykiatri

Huutoniemen sairaalan myymisestä ja uuden talon rakentamista psykiatrian tarpeisiin on puhuttu pitkään Vaasassa. Hanke on aiemmin hautautunut paikkaan, jota itse en uudisvaasalaisena tunne tarkemmin. Siellä se on kuitenkin myös pysynyt ;)

Eilinen sairaanhoitopiirin valtuusto nuiji kuitenkin pöytään päätöksen, että Huutoniemen sairaala-alue myydään ja uuden Psykiatriakeskuksen tilasuunnittelu alkaa v. 2014. Projekti tulee olemaan pitkä ja mielenkiintoinen. Valmista tulee todennäköisimmin vasta, kun lähenemme vuosikymmenen loppua.
Yhtä kaikki, päätös on erittäin merkittävä ja tervetullut. SHP:n hallitus on lisäksi keväällä hyväksynyt laajan psykiatrian kehittämisohjelman, jonka avulla hoitomenetelmiä nykyaikaistetaan. Kaiken kaikkiaan kokonaistavoite on, että psykiatria on yksi lääketieteen erikoisala muiden joukossa, aivan samanlainen kuin sisätaudit ja kirurgiakin. Psykiatriset hoitomenetelmät ovat myös kehittyneet, niinkuin muiden erikoisalojen menetelmät.

Tätä ajattelua korostaa myös Psykiatriakeskuksen sijoittuminen Hietalahteen pääsairaalan yhteyteen. Kun suunnittelu alkaa, toivon, että arkkitehtuuri noudattelee potilaslähtöisen arkkitehtuurin periaatteita. Sairaalayksikön ei tarvitse välttämättä olla sairaalamainen!

Marja Vihervaara, psykiatrisen avohoidon ylilääkäri

Kommentera/Kommentoi

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s