Imse Vimse Spindel

Telefoncentralen kan kallas för spindelnätet som är byggt över hela sjukhusområdet (Roparnäs sjukhus inkluderat). Vi fångar flugor och bygger kokong runt dem. Flugorna kan liknas vid information som vi samlar in. Allting fungerar perfekt så länge vi har all information vi behöver, då kan vi spinna vidare på nätet, och sjunga ”puhelinlangat laulaa”. Har vi bristfällig information, då går vårt nät sönder och vi gör ingenting annat än försöker reparera den, om och om igen, och kommer ingenvart. Vi samlar information, delger information, och förbinder med våra infotrådar runt området. Exempelvis: ögonpolikliniken meddelar oss att de har möte och tar inte emot samtal en timme framåt. Under denna timme är det många som försöker nå dem, utan resultat. Då kan man ringa telefonväxeln och fråga vad som är på gång. Då meddelar vi att ögonpolikliniken är anträffbara om en timme. Vårt spindelnät hålls intakt och vi kan fortsätta spinna vidare. Om vi inte fått denna information, så försöker vi och alla andra nå ögonpolikliniken utan resultat om och om igen. Spindelnätet rasar och vi reparerar en söndrig tråd ända tills informationen når oss.

Spindelnät är vackra. Speciellt vackra är de på sommarmorgnarna, när daggen ännu glänser på trådarna. Fast vi sitter ”tight” på våra stolar på växeln, så kan vi likt spindeln vandra runt på trådarna. Vi har  tusentals telefonnumror inprogrammerade på datorn (spindelnätet). Om poliklinikerna och avdelningarna är nätets fästpunkter, så finns det längs tråden en massa numror som förenar nätet. Mittpunkten på nätet är vi, telefonväxeln. När jag nu en gång får chansen, så kan jag ju vara stor på mej och säga att vi inte bara  är spindeln i nätet för sjukhusets personal, utan för hela världen. Spindeln flyger med vinden och kan spinna sitt nät hur stort som helst. Vi håller i trådarna inte bara för personalen, utan även för kunderna och samarbetspartners runt om i Finland och världen. Vi gör vårt bästa för att den som ringer oss, ska nå rätta fäste i spindelnätet och få framfört sitt ärende.

Jag ska berätta mera om detta intressanta spindelnät, men det blir till en annan gång. På återhörande

Carina Järvinen, växeltelefonist

Kommentera/Kommentoi

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s