Joulu sairaalassa

Joulu on aikaa, jonka toivoisi kaikkien voivan viettää  läheistensä kanssa, näin ei aina valitettavasti ole.  Tiedämme, että avuntarpeemme ei katso paikkaa tai aikaa. On myös monia ihmisiä jolla läheisiä ei ole ,jolloin joulu voi muodostua hyvinkin raskaaksi ajanjaksoksi. 

Sairaalassa joulun viettäminen ei ole välttämättä ikävä kokemus. Itse olen nauttinut  jouluna työskentelystä. Sairaalassamme ja osastollamme on paljon ihania perinteitä, jotka kuuluvat jo kiinteästi oman jouluni odotukseen.  Joulukuun alussa  suunnitellaan ja askarrellaan joulukalentereita potilaille. Joulumyyjäisistä  löytyy aina ihania tuotteita pukinkonttiin, joita pitkin vuotta työterapiassa käyvät asiakkaat ovat taidolla valmistaneet. Tänä vuonna järjestetyt hienot itsenäisyyspäivän tanssit kakkukahveineen,orkestereineen ja lapsikuoron esityksineen, ei varmasti kalvennut juhlallisuuksiltaan Saulin tanssien rinnalla,vaikka kuuluisa booli puuttuikin :) .  Vuosittain saamme ihastella myös Lucia kulkuetta, itseasiassa kaksikin kertaa.

Omalla osastollamme perinteisiin kuuluu omaisille ja läheisille järjestettevä puurojuhla, johon on pitkin viikkoa leivottu yhdessä herkkuja. Ennen aattoa lähdemme koko osasto perinteisen jouluruuan äärelle Jurvan Pitkätupaan.  Tämän jälkeen osastolla rauhoitutaan odottamaan aattoiltaa… ja aina se  pukki on löytänyt meidänkin pariin. Hoitajien työhön kuuluu siis myös saada lämmin joulutunnelma niillekin jotka sairaalassa sen  joutuvat viettämään.

Lämmintä joulun odotusta kaikille niin  koteihin kun sairaaloihinkin..

Ystävällisin Jouluterveisin Anu IMG_0097anu_hiironniemiIMG_0063IMG_0099

Kommentera/Kommentoi

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s