Mot ljusare tider

Det nya året har kommit bra igång. Jag jobbade tidigare på dialysavdelningen halvtid och är nu där igen, har varit nu i över ett år. Jag går dit varje morgon och är där ungefär halva dagen, efter det går jag tillbaka till gastropolikliniken. Dialysen är en dagavdelning, patienten ligger i sin säng eller stol den tiden det tar att göra en dialysbehandling, det tar ungefär 2-4 timmar varje gång. Njurarnas uppgift är att rena blodet från slaggprodukter, men när njurarna slutar att fungera så kan man göra det maskinellt och då kopplas man till en dialysapparat som renar blodet, man bör gå på dialyser ungefär 2-3 gånger per vecka.

Där beställer jag bl.a blodprov åt patienter som läkaren ordinerat och mycket blodprover tas på denna avdelning, det tas månadsprover och prover mittemellan. Sedan skriver jag  alla journaltexter som läkaren dikterat, det kan vara intyg, remisser, besök, det är lite olika men ca några texter i veckan blir det. ”Efterregistreringar” gör jag varje dag, alltså registrerar i vårt datasystem vem som varit på dialysbehandlingar, i slutet av veckan bokar jag in följande veckas patienter som är inplanerade för dialysbehandling.

När jag for hem igår samma vanliga tid som förr märkte jag att det ännu var ljust ute, så nu håller dagarna äntligen på att bli längre :) Så god fortsättning åt alla nu när vi går mot ljusare tider!

 anita_bengs

Anita Bengs, avd.sekreterare på dialysavdelningen och inremedicinska polikliniken

Kommentera/Kommentoi

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s