Railakasta Uutta Vuotta!

Psykiatrialla tapahtuu. Voin iloisena olla mukana toteamassa, että ihmeitä tapahtuu kun niitä tehdään. Ja yksin ei kukaan pysty tekemään mitään, varsinkaan ihmeitä.

Työhistoriani Vaasassa on vain reilun vuoden mittainen, mutta silti luulen kykeneväni luulemaan jotain niistä tunnoista, joita täällä oli tuolloin. Kukaan ei oikein jaksanut uskoa muutokseen, ei varsinkaan positiiviseen sellaiseen. Lääkäripula vallitsi ja jotain piti tehdä.

Kevään aikana työskentelimme ahkerasti ja teimme suunnitelmaa tulevaisuudelle. Kantavana ajatuksena oli nimenomaan, että ihmeitä tapahtuu kun niitä tehdään. Järjestimme ja järjestämme edelleen keskusteluja henkilökunnan kanssa ja etsimme oikeaa tapaa hoitaa potilaita mahdollisimman nykyaikaisesti ja tehokkaasti. Teimme suunnitelman, joka sittemmin tuli hyväksytyksi sairaanhoitopiirin hallituksessa. Meitä tuetaan!

Nyt on suunnitelmien toteuttamisen aika. On tärkeää nähdä myös jo tähän mennessä tehty hoitotyö arvokkaana ja osaavana ja silti oppia uutta. Tähän olemme nyt matkalla.

Olemme matkalla pienin askelin kohti unelmaa, jonka toteutumiseen ei moni uskonut vielä vuosi sitten. Ilman kompastumisia tämä matka ei suju, siitäkin on kokemusta, mutta toivoakseni matkalaiset jaksavat kantaa reppujaan ja loppujen lopuksi toteaisivat, että reissu kannatti heittää.

Ja silti ajattelen: Tärkeintä ei ole päämäärä, vaan matka. Olen varmaankin matkalla aina.Blogikuva 2 käsitelty

 

Hyvää alkanutta vuotta kaikille!

 

Marja Vihervaara

Avohoidon ylilääkäri, psykiatrian apulaisjohtaja

Kommentera/Kommentoi

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s