Jos on kiltti niin saa karkkia

Juttelin eilen kaverini kanssa ihmisten auttavaisuudesta ja kiltteydestä. Meillä oli todella antoisa ja henkevä keskustelu aiheesta. Nämä keskustelut ovat todella antoisia siinä mielessä että on hyvä muistuttaa itseänsä välillä että pitää hyväksyä ihmiset sellaisena kuin he ovat. Meillä totesimme ystävämme kanssa, että meillä on suuri inho lokerointia vastaan. Emme halua laittaa ihmisiä lokeroihin, luokkiin, vaan hyväksyä kaikki, ja olla ystävä kaikkien kanssa. Mutta siltikin lokeroimme ihmiset kahteen ryhmään, meidän eilisen maailmanparannuskeskustelussa, kylmiä ihmisiä ja lämpimiä ihmisiä. Tämän me selitimme sillä että on ihmisiä jotka ei, ihan aikuisten oikeesti, piittaa muista kuin itsestänsä, jotka nuolevat ylöspäin ja potkivat alaspäin. Nämä ihmiset ovat kylmiä, sillä he ei näe toisten ihmisten tarpeita, vain omia. Lämpimät ihmiset, ja ilman muuta me kaksi keskustelukumppania kuuluttiin tähän ryhmään, ovat semmoisia jotka näkevät ihmiset ja ihmisten tarpeet ja haluaa autaa siinä missä on tarve.
Sairaanhoitajat ovat yksi lämmin ryhmä. Ainakin haluan kovasti uskoa näin. Miksi muuten olisit sairaanhoitaja, jos et halua auttaa ihmisiä. Näin ollen meillä on hyvin lämmin työpaikka. Nyt kyllä on villasukat ja villatakit päällä, ulkona paukku – 17 mittarissa, ja meillä on hyvin kylmä puhelinvaihteessa. Mutta se on se ulkoinen kylmyys. Sisäinen lämpö on eri asia. Sitä uskon että tässä talossa riittää. Täällä uskotaan ihmiseen ja uskotaan että auttava käsi parantaa, ulkoiset haavat, niinkuin sisäisetkin. Olen huomannut että tässä talossa on helppo aloittaa keskuselun työkaverin kanssa, jota et ole koskaan ennen tavannut. Se kertoo siitä että, täällä on töissä ihmisiä, jotka aidosti ovat kiinnostuneita kanssaihmisistänsä.

Me totesimme eilen että jos sinulla on kyky, ojentaa auttavaa kättä tarvitsevalle, niin sinulle tulee automaattisesti elämän arvot oikeeseen järjestykseen. Jos vielä myös osaat ottaa vastaan sinulle annettua lahjaa, niin tunnet oman elämäsi arvon. Nämä kaksi asiaa on erittäin arvokasta, ja se mikä rakentaa tämän yhteiskunnan tomivuuden.

Kohta on talvilomien aika ja suunnittelut ovat täydessä käynnissä. Sairaalan työntekiöiden vaapa-ajanyhdistys Vack´s tarjoaa meille halvalla hinnalla 3 eri mahdollisuutta vähän maisemanvaihtoihin. Meillä on tupia vuokrattavana Vuokatissa, Isosyötteellä ja Kalajoella. Itsestäänselvä asia on että nämä ovat todella arvostettuja ja haluttuja. Systeemi on seuraava, että laitat listalle minkä viikon haluat vuokrata, ja onnetar sitten arpoo kuka halukkaista saa lähteä. Ajattelin että kokeilisin onnetarta ja tarjoisin ystäville talviriemuja joissakin näistä mökeistä. On mukava yllättää ystäviä mukavalla tapahtumalla.

Nautitaan kauniista talvipäivistä, kohta tämä on ohi ja se ihana kevät on taas täällä.

carina_jarvinen

Tänään niin hyvällä tuulella oleva Carina =)

Kommentera/Kommentoi

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s