Webben och sociala medier i sjukhusarbetet

Bli inspirerad-bli kursledare! Det blev jag! Som kyrklig webutbildare för en dag fick jag pusha ett arbetslag framåt på webbens användning i andligt arbete i församlingen. Det jag fick med mig den här gången var främst två iakttagelser: 1) webarbete skapar gemenskap och vi-anda bland dem som gör det och 2) webarbete är personligt och kommer nära dem man samverkar med.

Att använda de sociala medierna i arbetet är starkt på kommande. Min slutledning är enkel: om kyrkan är med är nog också sjukhuset snart där. Webben är ett arbetsredskap att bli bekant med och sedan utforska dess möjligheter för arbetet. Det skapar gemenskap och jämställdhet bland användarna och dessutom kommer det nära, talar personligen till mottagaren. Alldeles säkert är ligger det i linje med vårdens utmaningar nu och i framtiden. Jag tänker på att Auvo Rauhala lyfte fram patienten som resurs i vårdarbetet på avdelningsskötarmötet nyligen. Dessutom är vård en ständig samverkan.

Inte undra på att jag dras till webarbete: gemenskap och att göra tillsammans det har länge varit en ledstjärna för mig såväl privat som i yrkeslivet. Den personliga och nära infallsvinkeln är en grundmurad del i sjukhusprästens arbete. I sjukhusets kärnverksamhet är de båda, gemenskap och samverkan liksom närhet, omistliga delar. Vid datorn är vi inte ensamma och fjärran från andra utan tvärtom tillsanmans och nära, eller hur?!

Nära hälsningar
Rose-Maj Friman
sjukhuspräst
rose-maj_friman

Kommentera/Kommentoi

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s