Telefonsvarare

”Är det en riktig människa jag pratar med eller en maskin”. Det hör vi nu som då på telefoncentralen. Det kan tyckas lustigt att få denna fråga, men egentligen är det inte alls lustigt, eftersom det blir vanligare och vanligare att det är maskiner som svarar åt oss. När maskiner svarar åt oss, då ska man ha tungan mitt i mun och veta exakt i vilket ärende man ringer, och vara på skarpen när de olika alternativen rablas upp åt oss, och därefter välja rätt siffra för sitt ärende. Knepigt många gånger, om man inte ringer i ärende som är upprablade, utan i något helt annat ärende. Jag kan förstå att människor pustar av lättnad, då jag meddelar att jag nog är levande människa och inte död maskin. Det är mycket vanligt att människor inte har en aning om vart dom ska ringa. Dom vet sitt ärende, men inte vart ärende hör. Att då få fundera och klura ut det med en levande människa, är nog en förutsättning att bli förenad till rätt plats, istället för att då bollas av och an. Det är klart att levande människor också felar och inte alltid vet med säkerhet svaret på alla frågor, och man blir bollad av och an ändå. Ibland är det bara så, att om man inte vet exakt var man vill bli förenad, så kan alternativen vara många, och man blir skickad vidare och vidare, innan man hittar rätt. Bra exempel är om du ska undersökas för hjärtat, men inte vet mera än så, då finns det (vad jag snabbt räknar) 6 alternativ jag kan bjuda ut. Därför gott folk, frågar vi en massa frågor på växeln, när du vill bli förenad någonstans – ”i vilket ärende ringer du”. Att säga ”hjärtat” hjälper inte mej, jag vill veta mera, för att kunna förena dej rätt. Vi får ibland svaret ”vad har en telefoncentral med det att göra”. Men nu vet du vad vi har med det att göra, och behöver inte fundera på vår nyfikenhet nästa gång vi ställer en masa underliga frågor =)

Nyfikentrut i en lur, Carinacarina_jarvinen

Kommentera/Kommentoi

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s