Opiskelijoita ja urbaaneja legendoja?!

Jälleen kerran on saatu opiskelijoita taloon, itseäni kovasti kummastuttaa se mihin ovat jääneet kaikki lähihoitajaopiskelijat, varsinkin VAO:ssa opiskelevat, mutta ei kyllä Noviassakaan opiskelevia närvårdareita ole juuri osastollamme näkynyt. Onko koko ala kokemassa jonkin sortin opiskelijakatoa tällä opinahjon alalla vai onko kyseessä muut pakottavat syyt, kun lähihoitajiksi opiskelevat eivät ainakaan tänne minun osastolleni pahemmin eksy?! Sairaanhoitajaopiskelijoita tulee välillä niin sanotusti ovista ja ikkunoista. Monet kokevat raskaaksi opiskelijan ohjauksen, varsinkin kun pääsääntöinen ohjaajan työ laskeutuu tietenkin sairaanhoitajien harteille ja usein samalla sairaanhoitajalla voi olla peräjälkeen kaksi tai kolmekin opiskelijaa ohjattavana, tämä ei juurikaan mahdollista minkäänlaista hengähdystaukoa jota välillä kaikki ohjaustyöstä kaipaavat.

Olen nyt itse lähtenyt asiaa ihan omalla osastollani pyörittelemään, kysellen vähän mitä kollegani tuumaisivat ajatuksesta lähteä kehittelemään jonkinlaista kampanjaa juuri lähihoitajaopiskelijoita varten. Tarkoituksena olisi parantaa opiskelijoiden mielikuvaa Vaasan keskussairaalasta työharjoittelupaikkana mutta myös työpaikkana, tätä kautta voitaisiin myös mahdollistaa esimerkiksi kesäsijaisten rekrytointi. Itse tahtoisin lähteä rikkomaan mahdollisia mielikuvia ja urbaaneja legendoja joita varmasti opiskelijapiireissä pyörii ja sitä kautta saada opiskelijat kiinnostumaan omasta alastani eli psykiatriasta ja eritoten kuntouttavasta psykiatriasta.

Kampanja olisi syytä toteuttaa melko pian, monesta suunnasta onkin jo vihreää valoa tullut, mikä tietenkin saa jo sormeni syyhyämään ja ideat pyörimään villinä päässä. Sitten kun saan vielä arvon kollegani SOME-ryhmässä villattua mukaan ideoimaan voin olla varsin tyytyväinen. Toivon, että tällä saataisin vähennettyä taakan määrää kollegoitten harteilta osastoillamme kuin myös opiskelijoita löytämään alamme salaisuudet ja unohtamaan ne villit urbaanit legendat! ;D

Pakkasterveisin

miia_korpiMiia Korpi, mielenterveyshoitaja

En reaktion på ”Opiskelijoita ja urbaaneja legendoja?!

Kommentera/Kommentoi

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s