Specialiserande läkare i kirurgi

I min blogg kommer du att få följa med vardagen som specialiserande läkare i kirurgi vid Vasa Centralsjukhus. Jag vill ändå börja med att kort presentera mig själv. Redan innan jag inledde mitt arbete i oktober 2012 hade jag hunnit bli bekant med VCS som arbetsplats under studietiden och också som vikarierande läkare två somrar. Vasa är ju som alla vet en solig stad och sommarmånaderna gick snabbt. Jag upplevde att jag blev väl emottagen av kollegerna och det var en stor orsak till att jag valde att söka mig tillbaka hit för min specialisering.

Ni kommer att få se mig i korridorerna (och på bloggen) de kommande 2-3 åren. Under specialiseringstiden jobbar vi läkare ofta 2-3 år vid ett centralsjukhus och därefter ännu lika länge vid ett universitetssjukhus. Vår specialiseringstid räcker alltså totalt 6 år (efter att vi redan studerat 6 år till läkare). Javisst – det är en lång tid, men också mycket rolig och lärorik! Men vad gör jag egentligen på sjukhuset som specialiserande läkare? Det får du läsa mera om i senare inlägg.

Vid sidan om det kliniska arbetet försöker jag dessutom hinna med olika forskningsprojekt. Jag disputerade för doktorsgraden för ganska exakt ett år sedan. Då studerade jag hur en tumörmarkör som kallas CIP2A påverkar livslängden i olika cancerformer. Kommande forskningsprojekt är ännu under planering, förhoppningsvis kommer de att handla om kirurgi och alldeles särskilt mag-tarmkanalen som är mitt specialiseringsområde.

På fritiden är jag aktiv scoutledare där jag bl.a. utbildar nya scoutledare och fungerar som stöd för scoutkårerna i Österbotten genom mitt uppdrag som s.k. regioninstruktör. Jag trivs både ovanpå havsytan i segelbåten och under havsytan med dykutrustning. Tidigare har jag tränat budogrenen aikido i över 10 år och efter en liten paus så ska jag återuppta aikidon här i Vasa.

camilla_bockelman

 

Camilla Böckelman

MD, specialiserande läkare i kirurgi

Kommentera/Kommentoi

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s