Sairaalan puhelinnumerot muuttuvat

Vaasan keskussairaalan lankapuhelinnumerot muuttuvat: vanha 323-alkuosa vaihtuu 213:en. Esimerkiksi sairaalan puhelinvaihteen numero (06) 323 1111 muuttuu muotoon (06) 213 1111.

Syynä vaihdokseen on se, ettei 323-alku toimi kaikkien sairaalan numeroiden kanssa. Monet asiakkaista olettavat myös, että kaikkien sairaalan alanumeroiden alkuosa on tutunnäköinen 323.

– Jos puhelinnumeron loppuosa alkaa numerolla 3, 4, 5, tai 6, ja soittaja näppäilee alkuun vahingossa 323, ei puhelu mene läpi. Sen sijaan puhelimesta kuuluu, ettei ”valitsemaasi numeroon juuri nyt saada yhteyttä”. Tämän jälkeen henkilö, joka tavoittelee sairaalan väkeä, soittaa närkästyneenä puhelinvaihteeseen luullen saaneensa väärän numeron, kuvailee puhelunvälittäjä Birgit Eriksson.

Näppäilemällä numeron alkuun 213 puhelut ohjautuvat oikeille henkilöille ongelmitta. Yhtenäinen käytäntö säästää esimerkiksi juuri puhelinvaihteen väkeä ylimääräiseltä työltä. Hankaluuksia on aiheuttanut myös vanhan numeron läheisyys Vaasan kaupungin 325-alkuisten numeroiden kanssa – sairaalalle on tullut kaupungille tarkoitettuja puheluita ja päinvastoin, Eriksson tietää.

Sairaalahenkilökunnan matkapuhelinnumeroihin muutos ei vaikuta, vaan ainoastaan lankaliittymiin. Mikään uusi juttu 213-alku ei ole, sillä sairaalasta soitetut puhelut ovat jo viitisentoista vuotta tulleet 213-numerosta. Vanhoista 323-numeroistaei silti luovuta kokonaan, vaan ne pysyvät taustalla varajärjestelmänä.

– Sairaala ei voi koskaan jäädä yhden puhelinoperaattorin varaan, sanoo Mikael Fallenius, joka vastaa sairaalan puhelinliikenteestä.

Sairaalan asiakkaille numeronvaihdos tarkoittaa sitä, että kaikkiin sairaalassa jaettaviin materiaaleihin päivittyy pikkuhiljaa uusi numero. Uuteen, toimivampaan numeroon voi kuitenkin soittaa jo nyt, joten oman henkilökohtaisen puhelinmuistionsa voi päivittää vaikka saman tien!

Ystävällisin terveisin,

Salla Pukkinen
viestintäsuunnittelija

pikkulaatikko

Kommentera/Kommentoi

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s