Sjukhusets telefonnummer byts ut

323-fördelen blir 213 när Vasa centralsjukhus byter de fasta telefonernas telefonnummer. Om du tidigare ringt t.ex. 323 1111 ringer du nu alltså 213 1111.

Orsaken till förändringen är att 323-stammen inte fungerar med alla sjukhusets undernummer. Många kunder utgår ifrån att sjukhusets alla undernummer har samma siffror i början.

– Om undernumret börjar med 3, 4, 5 eller 6 kopplas inte samtalet om kunden i misstag valt 323-fördelen, istället för 213. Istället möts man av en röst som säger: ”numret du valt kan inte nås för tillfället”. Då tror personen som ringt att han fått fel nummer och ringer konfunderad till oss i telefonväxeln, säger växeltelefonist Birgit Eriksson.

Den som hädanefter knappar in 213 på sin telefon får sina samtal kopplade till rätt person utan problem, och behöver inte ringa telefonväxeln i onödan.

– Det gamla 323-numret har också inneburit att många som velat ringa Vasa stads personal i misstag har ringt sjukhuset och tvärtom – Vasa stads telefonnummer börjar ju med 325, säger Eriksson.

Förändringen påverkar inte sjukhusets personals mobiltelefonnummer, endast de fasta telefonerna. 213-fördelen är ingen nykomling. Redan i 15 år har samtal som kopplats från sjukhuset kommit från 213-nummern. De gamla 323-numren skrotas dock inte helt, utan de fungerar i bakgrunden som ett reservsystem.

– Sjukhuset kan aldrig vara beroende av bara en telefonoperatör, säger Mikael Fallenius som ansvarar för sjukhusets telefontrafik.

I sjukhusets broschyrer och tryckprodukter kommer telefonnumret sakta mak att korrigeras efterhand som tryckprodukterna byts ut. Redan nu fungerar det nya 213-numret och kan ringas fast direkt – så du kan uppdatera ditt eget personliga telefonminne utan dröjsmål!

Med vänlig hälsning,

Salla Pukkinen
kommunikationsplanerare

pikkulaatikko

Kommentera/Kommentoi

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s