”Kertaus on opintojen äiti”

Vuosittain henkilökunta kouluttautuu kaikenlaisissa koulutuksissa. Osa koulutuksista on talon ulkopuolisia, osa taas sisäisiä ja osa koulutuksista hoidetaan osaston sisällä, kuten esimerkiksi paloturvallisuuskoulutus sekä ensiapukoulutus.

Paloturvallisuus koulutuksessa on tarkoituksena käydä läpi osaston pelastussuunnitelmaa, samalla kerrataan mistä löytyvät osaston sammutusvälineistö sekä harjoitellaan niiden käyttöä. Nopea toiminta kuten tulipalon paikantaminen, alkusammutus ja evakuointi on ensiarvoisen tärkeää.

Viimeisin tietojen ja taitojen päivitys osastollamme tapahtui ensiavun ja elvytysharjoitusten merkeissä. Koskaan kun ei tiedä missä ja milloin tällainen tilanne tulee eteen!? Kyseessä voi olla vaikkapa osastolla tapahtuva elvytystilanne, jolloin autettavana voi olla niin potilas kuin kollega. Elvytysharjoitus pitää sisällään myös defibrilaattorin käytön mikä on oiva tapa pitää osaamista yllä ja uskoisin, että ”deffa” auttaa myös pitämään järjen kädessä ja ehkäisee paniikkiin joutumista, sen verran selkeitä ohjeita kone sanelee!

Elvytys

 

 

 

 

 

 

 

Alla varsin hyödyllisiä linkkejä muistutukseksi kaikille toimintatavoista!

http://portal/intranet/intranet/Turvallisuus/fi/PelastustoimintajaPalontorjunta/Tulipalon%20sattuessa.pps

http://www.punainenristi.fi/ensiapuohjeet/elvytys

 

Sadepäivä terkuin

miia_korpi

 

 

 

 

 

 

Miia Korpi, mielenterveyshoitaja

Kommentera/Kommentoi

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s