Glada Wappen

Det blir vappen i år igen och med en ledig dag mitt i veckan, blir det lite till att vara ”vikovill”. Med dylikt väder som vi har utanför fönstret, är det mycket svårt att greppa att det faktiskt är valborgsmässoafton idag. Det finns säkert flere än mej som inte har någon lust att fira vappen, utan tar och drar en varm pläd över sej och antingen ser på film eller läser bok. Tror bestämt jag kommer att föredra varm te istället för kall mjöd idag. Jag hade små förhoppningar om att kanske få börja grillsäsongen idag, men tji fick jag. Men dåligt vappenväder är ju inte bara en olycka, det kan även vara lycka. Det blir faktiskt mindre olyckor i dåligt väder än om det hade varit strålande sol och varmt. Så vi får hoppas att akuten också får någolunda lugnt under vappen.
Med ledig dag mitt i veckan är det många som undrar hur sjukhuset är öppet. Det stänger inte helt, bara delvis =) Poliklinikerna har stängda dörrar i morgon på första maj. Annars rullar verksamheten på som vanligt med öppna bäddavdelningar och öppen dejourpoliklinik eller akuten som det också kallas. Telefonväxeln har fått en hel del förfrågningar om hur det är öppet eller stängt i huset under vappen (som alltid inför storhelger). Man kan alltid ringa oss och fråga om man är osäker. Hur polikliniker är öppna, hur kanttinen är öppen, hur läkarna är på plats. Det vi inte vet, lovar vi att försöka ta reda på vid mån av möjlighet. Vår uppgift är att förena samtal till rätta ställen, men även att ge allmän information åt kunder och samarbetspartners.

Snart tystnar denna telefonröst och jag skall bege mej på vappenfirande, som åtminstone i detta läge inte ännu innehåller något extra. Försök hålla er varma och torra (de har väl lovat regn) och var försiktiga med stämbanden när ni stämmer upp till vårsång. Vi återkommer efter vappen och får säkert småning börja invänta varmare väder och grillsäsongens start.

Vappenhälsningar av Carina Järvinencarina_jarvinen

Kommentera/Kommentoi

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s