Arjen luksusta

Arkipyhät ovat mielestäni mahtavia olla töissä, se tuo vaihtelua niin potilaiden kuin meidän hoitajienkin toimintoihin. Työt hoidetaan tietenkin normaaliin tapaan meidän osalta mutta selkeästi se arjen normaali kiire on poissa näinä pyhäpäivinä, potilaat voivat nukkua aamulla vähän pidempään ja pääsevät nauttimaan vähän elämän pienestä luksuksesta, niin kuin eräs potilas minulle eilen sanoi.

kuva(2)

Vapun kunniaksi, päätin toistaa viime vuonna värkkäämäni ”erikoisaamiaisen” ja laitoin yhdessä kollegani kanssa aamiaiselle tarjolle mm. pekonia, munia, lämpimiä sämpylöitä, tuorejuustoja ja rypäleitä, tälläiseen aamupalaan ei monella meidän potilaistamme ole useinkaan mahdollisuuksia, joten on mukava antaa potilaille mahdollisuus vähän totutusta poikkeavaan, kukapa sitä sairaalan iänikuista puuroa ja vuokaleipää jaksaisikaan syödä ympäri vuoden. Perinteeksi tämä toivottavasti jää, tällaisista kun jää aina itsellekin hyvä mieli. kuva(1)

Toinen jo vähän perinteeksi muodostunut juttu on tietenkin torilla käynti. Saimmekin sopivan kokoisen ryhmän kasaan ja pääsimme matkaan, tosin taksin odotteluun meni reilusti yli tunti aikaa, siinä kohtaa tarvittiin niin meiltä hoitajilta kuin potilailtakin taas pitkäjänteisyyttä.Torille kuitenkin päästiin, kylmästä puhurista huolimatta nautimme jäätelöt ihanassa auringon paisteessa ja suurimmalla osalla oli myös metrilakupussi hyppysissään pois lähtiessä, joku oli nauttinut muikkuja ja taisi tämä perinteinen museoautojen letkakin saada kovasti ryhmässämme kehuja, kaiken kaikkiaan taas yksi mukava vappu siis takana.

 

Aurinkoisin toukokuun terveisin

miia_korpiMiia Korpi, mielenterveyshoitaja

 

Kommentera/Kommentoi

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s