Traumatologiaa oppimassa

olekranon

 

 

 

 

 

 

 

Suurin osa kirurgian runkokoulutusvaiheessa olevat osallistuvat AO-Traumakurssille. Kurssi järjestetään perinteisesti Porvoossa Haikon Kartanon viehättävissä maisemissa. Tosin kurssiohjelma on niin tiivis, että harva ehtii nauttia Haikon Kartanon tarjoamista palveluista.

Kurssilla, joka on kansainvälisen AO-järjestelämän peruskurssi, opitaan murtumahoidon perusteet. Luennoilla käsitellään käytännössä kaikki raajojen tavallisimmat murtumat ja niiden hoito. Tällä kurssilla oppi ei jää ainoastaan teoreettiselle tasolle, vaan erikoistuvat lääkärit pääsevät pareittain harjoittelemaan poraamista, ruuvamista ja levyjen paikalleen asettelemista muoviluilla. Sessiot ovat intensiiviset meluissassa ympäristössä, mutta hyvä puoli on että monet työkalut tulevat tutuksi kun pääsee itse harjoittelemaan turvallisessa ympäristössä.

Kuvassa on korjattu kyynärluun murtuma rautalangalla. Opettajina toimivat maamme parhaat ortopedit, jotka jaksoivat kannustaa ja antaa hyviä neuvoja niitä tarvitseville. Vaasan Keskussairaalassa on jo perinne lähettää alkuvaiheen erikoistuvat vuorollaan kurssille joka antaa erittäin hyvät edellytykset toimia kliinisessä työssä.

camilla_bockelman

 

Camilla Böckelman

LT, kirurgian erikoistuva lääkäri

Kommentera/Kommentoi

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s