Att ha ett osjälviskt drömyrke ♥

Rubriken är ett frimodigt lån från en sjukvårdsstuderandes fbuppdatering. ”Drömyrke”, vilka associationer väcker det ordet?

Mina egna tankar går till ”ungdomens vår”, som det sjungs om i Studentsången. Det börjar vara examensdagar ute i skolorna och många drömmar vävs om kommande yrkesbanor. Fick Du ditt drömyrke? Jag fick mitt. Inte riktigt som jag tänkt, men tillräckligt nära. De många frågetecknen som drömmarna hade har rätats ut. Verkligheten har kommit ikapp och jag känner att det är bra så.

Är ditt yrke ett osjälviskt drömyrke? Ett jobb som går ut på att hjälpa andra, att finnas till för andra, att fylla sin uppgift så att det passar in i arbetsplatsens helhet? Känner Du igen dina arbetsuppgifter på den beskrivningen? Inom sjukvården är det lätt att instämma. Finns det egentligen något jobb som inte går in under termen osjälvisk i meningen ”för andra”? Jag har letat, men inte funnit.

Berätta om Ditt osjälviska drömyrke! Vi kan minnas tillsammans och få tillbaka något av ungdomens drömmar. På samma gång kan vi inspirera nya studerande att hitta fram till sitt drömyrke.

IMG_5730 Rose-Maj Friman
sjukhuspräst

Kommentera/Kommentoi

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s