Adrenalinkickar

Adrenalinkickar är livets nektar. Då känns det som om du var oövervinnerlig. Du klarar allt och du klarar av att göra 10 saker på en gång. Allt flyter och du går okring som i ett rus, ett lyckligt rus. Energinivån är på topp och det känns som om den aldrig sinade.
Jag får mina adrenalinkickar av många olika saker. Men den största adrenalinkällan är nog att ställas inför utmaningar av olika slag. Att få märka att du kan lösa ett problem, att du kan klara av ett större projekt, att du klarar av en rusning av kunder. Att känna att man ”klarar av” är källan till belåtenhet och källan till extra energi. Hur tokigt det än låter, så får du mera energi av att ha myket på jobbet än att ha det tyst och lugnt. Att ha varienrande arbetsuppgifter istället för slentriant upprepande, håller dej vaken och alert.
Att arbeta på sjukhus blir inte slentriant. Hela omgivningen lever hela tiden. Det är nya saker på gång oavbrutet. Jag har aldrig upplevt lika livlig och ”up-to-date” värld som sjukhusvärlden. Vården utvecklas, tekniken utvecklas, personalen utvecklas, strategier utvecklas, byggnaderna uppdateras, dataprogrammen uppdateras, personalen skolas. Det står aldrig still. Du kan inte bli slentrian här, du kan inte vara oberörd för den puls som finns här, du kan inte vara likgiltig för alla historier och alla mötensom utspelas både bland kunder och personal.
Har jag en givande arbetsdag bakom mej, tar jag med med energin även hem, och orkar göra ogjorda eller obligatoriska saker även där. Eller andra vägen. Jag har lyckats med en utmaning därhemma, och får extra energi att ta med mej till arbetet. För att få energi eller adrenalinkickar, måste du orka och våga göra något, anta utmaningar, våga på det oprovade.
Nu har jag skrivit detta och tycker jag har fått viktiga saker berättat åt er, känner jag en våg av energi skölja över mej. Nu har jag nya krafter för att ta itu med ett stort projekt jag håller på med. Ja vet att innan arbetsdagen är slut idag, har jag nyladdade batterier och går på självproducerad adrenalin. Det ska bli intressant att se vad jag hittar på att göra därhemma idag, för jag vet att jag har ork =)

Trevlig helg önskar carina_jarvinen
Carina Järvinen

Kommentera/Kommentoi

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s