Energiatehokas uudisrakennus Suomen energiakaupungissa

Y-byggnaden

Uudessa Y-rakennuksessa asennetaan parhaillaan kiinteää kalustusta. Lattiat ja seinät saavat värikkäät pinnat, ja rakennuksen kuuteen kerrokseen vedetään johtoja, joiden pituus lasketaan kilometreissä.

Y-rakennuksen katolta näkee, miten lähellä merta sairaala-alue oikein sijaitseekaan. Horisontissa häämöttää maamerkiksi muodostunut tuulivoimala. Voimalan voi nähdä Vaasan seudun vasta saaneen tunnustuksen symbolina: päivän Pohjalaisesta ja Vasabladetista saimme lukea, että Vaasan kaupunki on saanut innovatiivisen kaupungin statuksen ja että alueen energiaklusteri alkaa kehittää koko maan energiaosaamista.

Senkin vuoksi sopii hyvin, että Vaasan keskussairaalan uudesta Y-rakennuksesta tehdään energiatehokas ja toimintavarma erikoistilanteissakin. Energiatehokkuuden huomaa muun muassa siitä, että valaistus muuttuu automaattisesti, jos huoneessa on joku sekä sen mukaan, miten paljon auringonvaloa paistaa sisään suurista ikkunoista.

Tykkää sairaalan Facebook-sivusta ja seuraa, miten Y-rakennus etenee!

Simon Ventus

Simon Ventus,
Viestintäsuunnittelija

Kommentera/Kommentoi

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s