Energieffektivt nybygge i Finlands energistad

Y-byggnadenI den nya Y-byggnaden installeras som bäst fast inredning, golven och väggarna får färglada ytor och olika slags kablar, som kan räknas i kilometer, dras till rätt ställen i byggnadens sex våningar.

Från Y-byggnadens tak kan man se hur nära havet sjukhusområdet verkligen ligger. I horisonten kan man skönja det kännspaka vindkraftverket. Kraftverket kanske kan ses som en symbol för det erkännande Vasaregionen nyligen fått. I dagens upplagor av Vasabladet och Pohjalainen kan man läsa att Vasa stad har fått specialstatus som innovativ stad och att regionens energikluster skall utveckla energikunnandet för hela landet.

Med tanke på det, passar det ju utmärkt att Vasa centralsjukhus nya Y-byggnad byggs för att vara energieffektivt och driftssäkert. Energieffektiviteten kommer bland annat att märkas genom att belysningen justeras automatiskt om någon befinner sig i rummet samt beroende på hur mycket solljus som kommer in genom de stora fönstren.

Gilla sjukhusets facebook-sida och följ hur Y-byggnaden utvecklas!

Simon Ventus

Simon Ventus,
Kommunikationsplanerare

Kommentera/Kommentoi

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s