Kumipallossa laatu tiivistyy

Viime viikolla Vaasan keskussairaalan viestintäosasto vietti vuosittaista tykypäiväänsä. Päivän ohjelmaan osallistuivat koko viestinnän poppoo sekä viestintäosaston esimies, hallintojohtaja Olle Gull.

I väntan på sin tur kan man njuta av solen.

Omaa vuoroa odotellessa voi nauttia auringosta.

Päivä alkoi palaverilla, jossa kävimme läpi tarkastuslautakunnan ja auditoijien antamia kommentteja toiminnastamme. Auditoijat tarkastelevat koko sairaalan toimintaa joka kolmas vuosi, ja myös tällä kertaa sairaala täytti Qualitorin vaatimukset ja sai näin ollen SHQS-sertifikaatin. SHQS on laatuohjelma, joka on kehitetty erityisesti sosiaali- ja terveyspalveluille.

Auditoijien antaman positiivisen palautteen ja hyvien parannusehdotusten myötä päivä jatkui minigolfilla. Esimies Gull osoitti iän tuoman kokemuksen olevan valttia ja voitti muut tykyläiset varmoin ottein.

Olle Gull vann minigolfen med klar marginal.

Olle Gull voitti selkein pistein minigolfin.

Minigolfailun jälkeen nautimme erinomaisen lounaan yhdessä Vaasan purjehdusseuran ravintoloista ja auringon porottaessa herkuttelimme vielä jäätelöllä sisäsataman laiturilla. Totesimme yhteistuumin, että Vaasassa on mukava työskennellä – erityisesti kesällä – eikä vähiten kimaltelevan meren läheisyyden vuoksi.

Målen är en bisak när huvudsaken är att tackla sin motståndare.

Maalinteko on sivuseikka kun taklaaminen on pääasia.

Viestinnän tykypäivä jatkui liikunnan parissa hieman tavallisesta poikkeavalla jalkapallo-ottelulla. Kaupungin monitoimiviheriöllä ahtauduimme suurten, ilmalla täytettyjen kumipallojen sisään ja kirmasimme hiki otsalla pitkin jalkapallokenttää. Ottelu erosi tavallisesta jalkapallo-ottelusta ainakin siinä, että pääasia ei ollut tehdä maaleja vaan taklata vastapuolen pelaajia. Ja mikä parasta, kumipallojen ansiosta taklaukset eivät aiheuttaneet mustelmia tai kipua. Sen sijaan jokainen kaatuminen ja kömpelö yritys päästä kumipallon kanssa takaisin jaloilleen sai aikaan yhteisen naurunremakan.

Efter matchen var de hårda tacklingarna glömda.

Ottelun jälkeen kovat taklaukset unohtuivat pian.

Tämänkaltaiset tykypäivät eivät ole järin tuottavia verrattuna tavallisiin työpäiviin. Tykypäivillä on kuitenkin tärkeä merkitys yhteishengen rakentajana, ja samalla ne tarjoavat esimiehille ja alaisille mahdollisuuden olla tekemisissä ja keskustella aivan eri tasolla kuin tavallisessa arjessa. Toimiva työporukka ja hyvä yhteishenki vuorostaan kenties lisäävät tuottavuutta ja johtavat yhä parempaan laatuun tuotteissa ja palveluissa, joita me viestinnässä tuotamme. Jos ei muuta, niin ainakin saimme viettää todella mukavan päivän ja nauraa vatsamme kipeäksi.

Simon Ventus

Simon Ventus, viestintäsuunnittelija

Kommentera/Kommentoi

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s