Kvalitetssäkring genom ballongfotboll?

Förra veckan arrangerade kommunikationen vid Vasa centralsjukhus sin årliga Tyky-dag. På dagen deltog hela kommunikationspersonalen och kommunikationens förman förvaltningsdirektör Olle Gull.

I väntan på sin tur kan man njuta av solen.

I väntan på sin tur kan man njuta av solen.

Dagen inleddes med en palaver där vi diskuterade revisionsnämndens och auditörernas kommentarer på vår verksamhet. Auditörerna granskar hela sjukhusets verksamhet vart tredje år, och också den här gången uppfyllde sjukhuset Qualitors krav och fick förnyat SHQS-certifikat. SHQS är ett kvalitetssäkringsprogram, som är framtaget specifikt för social- och hälsovårdstjänster.

Med den positiva responsen, auditörerna gett, och de goda förbättringsförslagen som grund fortsatte dagen med minigolf. Förmannen Gull visade än en gång att gammal är äldst och vann resten av tyky-dagsdeltagarna med tioslags marginal.

Olle Gull vann minigolfen med klar marginal.

Olle Gull vann minigolfen med klar marginal.

Efter minigolf i strålande sol åt vi en utsökt lunch på en av Vasas segelföreningars restauranger och avrundade lunchpausen med varsin glass på bryggan i inre hamnen. Vi konstaterade att Vasa är en mycket behaglig stad att jobba i, speciellt sommartid, inte minst med tanke på närheten till vattnet.

Målen är en bisak när huvudsaken är att tackla sin motståndare.

Målen är en bisak när huvudsaken är att tackla sin motståndare.

Kommunikationens tyky-dag fortsatte i idrottens tecken med en annorlunda slags fotbollsmatch. Iklädda stora uppblåsta ballonger, sprang vi oss svettiga på stadens allaktivitetsplan. Matchen var såtillvida annorlunda att huvudsaken inte var att göra mål utan att tackla sina motståndare. På grund av ballongerna var tacklingarna inte smärtsamma utan varje fall och klumpiga försök att kravla sig upp på fötter igen, utlöste gemensamma skrattsalvor.

Efter matchen var de hårda tacklingarna glömda.

Efter matchen var de hårda tacklingarna glömda.

Tyky-dagar som den här är inte särskilt produktiva jämfört med vanliga arbetsdagar. Men de fyller en viktig funktion genom att de bygger gruppanda och ger förmannen och de anställda en möjlighet att umgås och diskutera på ett annat plan än vad vardagen erbjuder. Och en fungerande grupp med god arbetsanda leder i sin tur kanske till ökad produktivitet och ännu högre kvalitet på de produkter och tjänster som vi på kommunikationsavdelningen producerar. Om inte annat var dagen mycket underhållande med många skratt.

Simon Ventus

Simon Ventus, kommunikationsplanerare

Kommentera/Kommentoi

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s