Yksinkertaista, rakas Watson

Nimikyltissäni lukeva virallinen titteli on osastonsihteeri, mutta välillä minua voisi kyllä tituleerata salapoliisisihteeriksi! Nimittäin toisinaan tulee eteen erilaisia kiperiäkin etsintä- ja selvittelyhommia. Sanelua kirjoittaessa voi hukassa olla vaikkapa jokin lääketieteellinen termi, jota ei ennestään tunne ja ei ole aivan varma kuulemastaan. Myös lääkkeiden nimet voivat olla varsin haasteellisia.
Usein myös potilaskertomusarkistosta soitetaan päivystykseen menneen potilaan kertomuksen perään kun arkisto-ohjelma näyttää kertomuksen olevan meidän poliklinikalla lainassa.

Toivottavasti en muuten ole ainoa, joka joskus joutuu jäljittämään myös omia kyniään, sormitutteja yms. tavaraa, jonka on laskenut jonnekin, mutta vielä kun muistaisi minne..

Mikä tahansa etsintäprosessihan alkaa sitten johtolankojen etsimisellä, silminnäkijöiden kuulustelulla, sormenjälkien ja DNA-testien keräämisellä, profiloinnilla ja ja…
Eeeei kun hetkinen ja seis, nyt allekirjoittanut on kyllä katsonut hieman liikaa rikossarjoja televisiosta!

Johtolankojen kerääminen tosin oikeasti kuuluu etsintäprosessiin! Suurennuslasi kourassa minua ette kyllä tule näkemään vaan tiedon keruu on vähän huomaamattomampaa. Tietokoneesta on tässä vaiheessa usein paljonkin apua. Käytössämme on esimerkiksi erilaisia tietokantoja ja lääketieteen sanakirja. Niistä voi esim. tarkistaa lääkkeiden nimiä ja kirjoitusasun oikeellisuuksia. Käytössämme on myös uudistunut, hieno puhelinluettelo, josta löytyy näppärästi työkaverien yhteystietoja jos tarvitsee konsultointiapua. Potilaskertomusten etsimisessä taas auttaa arkisto-ohjelma, jossa näkee missä poliklinikoilla ja vastaanotoilla kertomus on liikkunut.

Niin ja sen kadonneen sormitutin tai kynän arvoitus yleensä ratkeaa sillä kun miettii taaksepäin, että missäs sitä on tullut liikuskeltua..

salapoliisisihteeriMysteerisin terveisin Katja Saari, osastonsihteeri

Kommentera/Kommentoi

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s