Sairaalamaailman elämää

Elämä sairaalassa ei ole helppoa, varsinkaan silloin kun psyykkinen vointi on huono ja elämä tuntuu olevan varsin pirstaleina. Apua voivat kuitenkin tuoda läheiset perhesuhteet, oma asunto, ystävät tai vaikkapa lemmikit. Kun vointi on hyvä ja vakaa, ihminen luonnollisesti tahtoo ulos sairaalasta elämään sitä ns. normaalia elämää, on se sitten tuettua tai itsenäistä, jokainen potilas varmasti haaveilee siitä, että saa asua omassa asunnossa ja nauttia tietynlaisesta vapauden tunteesta. 

Joillakin valmistautuminen tähän itsenäisyyteen vie aikaa ja he tarvitsevat pitkää sairaalajaksoa päästäkseen optimaaliseen vointiin ja päästäkseen kiinni normaaliin elämänrytmiin, toiset tarvitsevat tuettua asumismuotoa päästäkseen kiinni tähän kaikkeen ja saadakseen pidettyä psyykkisen vointinsa tasaisena. Tässä matkalla kohti itsenäistymistä apuna voivat olla niin Kotikuntoutustyöryhmä,  toimiva viikko-ohjelma sekä harrasteet, kuten vaikkapa ne lemmikit.DSC_0147

 

 

 

 

 

Lemmikkien elämää olen päässyt täälä sairaalassakin seuraamaan, koska eräällä potilaallamme on 2 Lokkipeippoa täälä sairaalalla.  Linnut ovat lajinsa puolesta herättäneet paljon kyselyitä, jo eläinkaupan pihasta lähtiessä. Lokkipeippo eli Valkoperämanikki on hauska pikkulintu joka on siis sukua Seeprapeipolle. Väritys on neutraalimpi kuin Seeprapeipolla mutta laulu mielestäni paljon kauniimpaa. Hauskoja otuksia siis kaiken kaikkiaan. Ensi viikolla minun vastuullani on taas lintujen ruokinta, koska olemme jälleen menossa neljäksi päiväksi Sommarbohon koko osaston voimin. Olen iloinen, että olen saanut omistajalta uudemman kerran mahdollisuuden tähän, onhan se mielestäni melkoinen luottamustehtävä ja hauskaahan se on seurata noiden melko seurallistenkin eläinten elämää.

Alla vielä linkki eräseen kappaleeseen joka on tässä soinut melko aktiivisestikin päässä, jostain kumman syystä!

https://www.youtube.com/watch?v=xPDYbuaXlA8

Oikein ihanaista  ja linnunlaulun täytteistä elokuun alkua kaikille!

miia_korpi Miia Korpi, mielenterveyshoitaja

 

Kommentera/Kommentoi

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s