Växeltelefonist men också medmänniska

Idag tog jag mej tid att säga ett extra vänligt ord till alla som ringde sjukhusets växel. Det kanske irriterade någon, gick någon helt obemärkt förbi – men kanske någon var i behov av just den extra lilla omtanken. Kanske ringde det någon som är hemskt ensam? Att jag tog mej tid att säga några extra vänliga ord, kanske gjorde just den ensamma människans dag.

Jag har följt med Facebook-gruppen ”Edes yhtenä päivänä maailman tärkein” i två dagar nu och häpnas om och om igen. Gruppen grundades av en ung tjej som ville erbjuda ett forum för vanliga människor att be om hjälp och hjälpa andra. På tre dagar fick hon 13 000 finländare att sträcka ut en hjälpande hand till andra medmänniskor. Inom gruppen berättar människor öppet om sin livshistoria, både goda och svåra öden.

Jag har fått ta del av otroliga livsöden och sett hur människor stöder och tröstar varandra. Jag har sett hur osjälviska människor kan vara inför att hjälpa främlingar. Jag har sett hur stor glädjen att få GE kan vara. Jag har inspirerats och brinner av längtan att själv få räcka min hjälpande hand åt nån behövande.

Mitt lilla strå till stacken försöker jag också bidra med här på sjukhuset. Som växeltelefonist kan jag finnas där och vara närvarande för de patienter, anhöriga och andra människor som ringer Vasa centralsjukhus. Vad kan du göra i ditt jobb för andra människor och vad kan vi alla åstadkomma tillsammans?

 

Hälsningar

Carina Järvinen, växeltelefonistcarina_jarvinen

Kommentera/Kommentoi

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s