I väntans tider

stilla rummet_hiljainen huoneSjukhusprästerna går i väntans tider. Det syns redan… Se fotot här invid!

I ca 20 år, kanske mera, har det varit tal om Stilla rum. En gång fanns en plats, men den försvann på andra vägar. Men nu! Nu kan man se det med egna ögon och ta på det med handen och med stark förtröstan tro att det blir som det ser ut. Alldeles som det gick för Tomas som tvivlade på att Jesus uppstått: han såg, kände med handen och trodde (Joh 20:25).

Ett stilla rum är ett i raden av rum som hör till sjukhusets utrustning. Vårt sjukhus erbjuder högklassig vård enligt senaste snitt. Dessutom erbjuder sjukhuset utrymme för eftertanke, andakt och reflektion för patienter, besökare och personal. Det stilla rummet signalerar att omsorgen sträcker sig utöver det som direkt hör till vården. Samtidigt som personalen på arbetspunkterna runt om på sjukhuset ofta ger mycket utöver de omedelbara vårdåtgärderna uppbackade av teknisk – och administrationspersonal. Grunden finns i sjukvårdsdistriktet och dess medlemskommuner som med de verktyg de har ger möjlighet att fortsätta uppnå goda resultat.

Ett av resultaten blir ett smakfullt inrett stilla rum som enligt uppgift kommer att vara klart i februari/mars. Vi sjukhuspräster är nästan tagna på säng av den snabba slutspurten .

rose-maj_frimanVi ses snart i det stilla rummet!
Hälsar Rose-Maj Friman
sjukhuspräst

Kommentera/Kommentoi

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s