Hyvillä mielin

The Vaasa ACT Project:in pilottivaihe on päättynyt, ja nyt asetetaan rima vähän korkeammalle. Keskussairaala on aloittanut yhteistyössä Pohjanmaan Liiton kanssa hankkeen, jota on osittain rahoittanut Euroopan Aluekehitysrahasto (EAKR). Hankkeen nimi on ”Hyvillä mielin”, ja se on julkiselle sektorille oiva kouluttamismahdollisuus.

Minun nimeni on Anders Englund ja toimin hankkeessa kouluttajana ja ohjaajana. Tarjoan ammattilaisille julkisella sektorilla koulutuksen hyväksymis- ja omistautumisterapiassa (ACT). Koulutus on ilmainen ja ilmoittautuminen tapahtuu puhelimitse (040-4872351) tai s-postitse (anders.englund@vshp.fi). Ennen ilmoittautumista on hyvä selvittää seuraavat asiat:

  • Onko teillä sopivaa tilaa koulutuksen järjestämiseen, vai järjestetäänkö se keskussairaalalla?
  • Montako osallistujaa teidän työpaikaltanne tulee mukaan? Jos osallistujia on vähemmän kuin 10: olisiko jotakin toista toimipaikkaa, missä tehdään samankaltaista töitä ja jonka henkilökunta voisi myös osallistua koulutukseen?
  • Onhan työntekijöillä varmasti mahdollisuus osallistua kaikkiin teoria- (2 x 4h) ja ohjaustilanteisiin (noin 10 x 1,5h)?

ACT lyhyesti

Me ihmiset kohtaamme haasteet usein ongelmanratkaisun avulla. Evoluution aikana meidän aivomme ovat oppineet soveltamaan aikaisempia ratkaisumalleja uusiin ongelmiin. Ikään kuin haukka, joka heti näkee parven heikoimman yksilön, me näemme usein, mikä tulevaisuudessa voi mennä pieleen, ja pystymme näin ollen ennakoimaan sen.  Me pystymme myös väärinkäyttämään tätä. Joskus ongelmiin keskitytään niin paljon, että koko parvi menee meiltä ohi. Toteamme 72-, 50-, 32- tai 16-vuotiaana, että nyt on liian myöhäistä. ”Miksi en ollut rohkeampi, anteliaampi ja huolehtivampi?”, kysymme itseltämme murehtiessamme menneisyyttä. Huomaamme, että (ongelman)ratkaisu on vienyt meidät kauemmaksi elämästä. Voisikin sanoa, että ratkaisusta on tullut uusi ongelma.

On todettu, että ACT auttaa ihmisiä erilaisissa elämäntilanteissa käsittämään haasteita toisella tavalla. ACT auttaa ihmisiä, jotta kriisit ja haasteet toisivat heitä lähemmäs omia arvojaan eikä kauemmaksi niistä.

anders_englund

Yst. terv.,

Anders Englund, psykologi.

Kommentera/Kommentoi

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s