Lounas on luksusta!

ruoka1

Eilen luki ruokalistalla seuraavasti:

  • Kaalikääryleet, perunat, kermakastike
    Jäävuorisalaatti, maissi, tuore kurkku, hillosipuli
    Säilykepersikka
  • Juustokeitto
    Sämpylä
    Jäävuorisalaatti, maissi, tuore kurkku, hillosipuli

Joka päivä ruokalistallamme on kaksi vaihtoehtoa: vähän tukevampi lounas jälkiruokineen sekä kevyempi versio. Kaikki eivät tykkää kaikista ruuista, se on selvä, mutta kun on kaksi vaihtoehtoa, joista valita joka päivä, luulisi jommankumman sopivan kaikkien makunystyröille. Usein on pikemminkin se ongelma, niin kuin minulla tänään, että kumman puolen sitä oikein valitsisi – juustokeiton vai kaalikääryleet? Molemmat kun sattuvat olemaan suurta herkkuani. Joskus annan hinnan päättää puolestani, koska kevyempi ruoka on luonnollisesti vähän edullisempi. Vaikka en olekaan suuri jälkiruokien ystävä, joskus päätän jälkiruuan perusteella, kumpaan pöytään kallistun.

Harvalla on enää tänä päivänä ruokala työmaalla. Keskussairaalan ruokasali antaa minulle mahdollisuuden olla keittämättä joka päivä ruokaa kotona, koska seuraavaksi päiväksi ei tarvitse tuoda eväsrasiaa mukanaan töihin. Se on luksusta, jos sattuu laiskottamaan! Ruokasali on auki vain arkipäivisin, mutta jos on töissä viikonloppuna, saa siitä huolimatta mahdollisuuden syödä talon ruokaa. Silloin voimme nimittäin tilata osastolle ruokatarjottimen, jonka antimet voi nauttia osaston kahvihuoneessa.

Allergiat ja kasvisruokavalio on myös otettu keittiöllämme huomioon, joten kaikille löytyy syötävää. Minä, joka olen (melkein) kaikkiruokainen enkä kärsi allergioista, olen todella iloinen mahdollisuudesta ruokailla työpaikalla. Ruokasalista onkin löytynyt monenmoisia suosikkeja. Joskus käy jopa niin, että suusta lipsahtaa pieni kirosana, jos omalle vapaapäivälle sattuu juuri jokin suosikkiaterioistani!

Eipä tässä muuta kuin bon appétit!

Ystävällisin terveisin
Carina Järvinen, puhelunvälittäjä (teksti) ja
Salla Pukkinen, viestintäsuunnittelija (kuva)

En reaktion på ”Lounas on luksusta!

Kommentera/Kommentoi

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s