Jongleerausta mehiläispesässä

Tärkeitä työvälineitä.

Tärkeitä työvälineitä.

Yli kuukausi sitten sain tietää, että joutuisin pääsisin kanslian luukulle tuuraamaan reilun viikon ajaksi. Ajatus oli ensi alkuun suorastaan kauhistuttava! Olin kyllä aiemmin tuurannut luukulla ruokatunteja yms. ja muutaman satunnaisen päivänkin, mutta näin pitkää yhtäjaksoista rutistusta ei ole aiemmin ollut (käytännössähän olen tosin nykyään kansliassa lähes jatkuvasti, mutta eri työtehtävissä).

”Luukkuhommiin” valmistautuminen alkoi jännityksellä ja uusien työtehtävien opettelulla; postin käsittely, puhelimeen vastaaminen, asiakirjojen skannaaminen, lähetteiden kirjaaminen tietokoneelle, jälkiviennit…  Huh, huh! Kaikki työtehtävät eivät tosin aivan uusia itselleni olleet, mutta paljon oli silti oppimista ja pitkästä aikaa muistiinpanojakin tuli kirjoitettua kynä sauhuten. Tärkeää oli myös asennoitua eri tavalla, sillä uudet hommat olisivat vastuullani enemmän kuin ohimennen.

Mitä tämän jutun otsikkoon tulee, niin kansliaa voisi kuvata mehiläispesäksi ja kansliahommia jongleeraamiseksi. Kansliassa käy usein kova surina; tulee potilaita, puhelin soi, hoitajat ja lääkärit käyvät tuomassa töitä tai kysymässä jotain ja paperihommatkin pitäisi tehdä kaiken ohessa. Siitä päästäänkin sitten jongleeraamiseen eli monta hommaa on ”ilmassa” samaan aikaan. Kuten kaikessa, harjoitus tekee mestarin ja vakkarisihteerit hoitavatkin kaiken melko suvereenisti. Itsehän olen kyseisissä hommissa vasta aloittelija, joten kovin monta palloa en saanut ilmaan yhtä aikaa eivätkä ne niin tyylipuhtaasti aina pysyneet ilmassa. Kuitenkin pitää ajatella positiivisesti, että niin vaan pärjäsin (ja kanslia on edelleen pystyssä ja toiminnassa jäljiltäni) ja nyt osaan kolme erilaista sihteerin työtehtävää :)

katjasaariYstävällisin terveisin
Katja Saari,
osastonsihteeri

En reaktion på ”Jongleerausta mehiläispesässä

  1. Pingback: Osastonsihteerit erkanivat omaksi yksikökseen | Vasa centralsjukhus - Vaasan keskussairaala

Kommentera/Kommentoi

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s