Poliklinikkaemännästä työsuojeluvaltuutetuksi

Kansainvälistä käsihygieniapäivää vietettiin 5.5.2014 kuudetta kertaa. Maailman terveysjärjestön käsihygieniakampanjan ja vuosittaisen teemapäivän tarkoituksena on muistuttaa terveydenhuoltoalan ammattilaisia käsihygienian merkityksestä infektioiden torjunnassa.

Kansainvälistä käsihygieniapäivää vietettiin 5.5.2014 kuudetta kertaa. Maailman terveysjärjestön käsihygieniakampanjan ja vuosittaisen teemapäivän tarkoituksena on muistuttaa terveydenhuoltoalan ammattilaisia käsihygienian merkityksestä infektioiden torjunnassa.

Uusi vuosi toi tullessaan uudet haasteet. Aloitin tammikuussa työsuojeluvaltuutettuna. Minulle on kunnia saada tehdä tätä työtä ja omalta osaltani pyrkiä parantamaan työhyvinvointia sekä työturvallisuutta.

Työsuojeluvaltuutetun on hyvä olla ajan hermoilla, ja siksi kävinkin heti alkuun työsuojelun peruskurssin, mikä antaa hyvä alustan tähän toimeen. Paljon on vielä kuitenkin opittavaa. Tässäkin tehtävässä on oltava empaattinen, positiivinen, avoin, erittäin avarakatseinen ja kehitysmyönteinen.

Mielekäs työ, jossa ihmisen fyysinen ja psyykkinen terveys on turvattu, on keskeinen asia elämänlaadulle ja hyvinvoinnille. Työsuojelu ei kata yksistään terveyttä ja turvallisuutta työssä vaan myös palvelussuhteen ehdot, työn johtamisen sekä organisaation toimivuuden ja tuottavuuden.

28.4. oli kansainvälinen työturvallisuuspäivä ja järjestimme kollegani Sinikan kanssa aulassa visailun, jossa piti löytää työntekijästä vähintään viisi epäkohtaa.
28.4. oli kansainvälinen työturvallisuuspäivä ja järjestimme kollegani Sinikan kanssa aulassa visailun, jossa piti löytää työntekijästä vähintään viisi epäkohtaa.

 

Kesä tuo tulleessaan paljon uusia sijaisia. Perehdytystä tarvitaan, ja sitä ei voi koskaan olla liikaa. Turvallisuuskoulutusta meneillään Huutoniemen alueella.

Kesä tuo tulleessaan paljon uusia sijaisia. Perehdytystä tarvitaan, ja sitä ei voi koskaan olla liikaa. Turvallisuuskoulutusta meneillään Huutoniemen alueella.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vaikka työantaja ensisijaisesti vastaa työsuojelusta, on myös työntekijällä tiettyjä velvollisuuksia. Työntekijän on mm. vältettävä muihin työntekijöihin kohdistuvaa häirintää ja muuta epäasiallista kohtelua, käytettävä tapaturman tai terveyden haitan estämiseksi määrättyjä suojavälineitä ja laitteita, oltava yhteistoiminnassa työturvallisuuden ylläpitämiseksi ja tehostamiseksi työpaikalla.

Kuvien kera pientä tietoa mitä kaikkea työpäiväni saattaa pitää sisällään.

Työturvallisuuteen täällä sairaalamaailmassa nivoutuu myös potilasturvallisuus. Vaikka en nykyisen työni myötä ole tekemisissä kaasujen kanssa, kuuluu minun olla tietoinen eri kaasuun liittyvistä riskitekijöistä, ja olinkin sen myötä kaasuturvallisuuskoulutuksessa. Sairaalassa luonnollisesti käytetään myös lääkkeellistä kaasua. On tärkeää, että henkilökunta ymmärtää kaasuihin liittyvät riskit ja kuinka ne liittyvät hoitotyöhön.

kaasu apteekkari Työturvallisuuteen täällä sairaalamaailmassa nivoutuu myös potilasturvallisuus. Vaikka en nykyisen työni myötä ole tekemisissä kaasujen kanssa, kuuluu minun olla tietoinen eri kaasuun liittyvistä riskitekijöistä, ja olinkin sen myötä kaasuturvallisuuskoulutuksessa. Sairaalassa luonnollisesti käytetään myös lääkkeellistä kaasua. On tärkeää, että henkilökunta ymmärtää kaasuihin liittyvät riskit ja kuinka ne liittyvät hoitotyöhön.

Tällä hetkellä on meneillään vaaratekijöiden tunnistaminen ja riskien arviointi, minkä myötä jokaiseen yksikköön lähetetään kysely. Tämän riskien arvioinnin tavoitteena on mm. löytää tehokkaita toimenpiteitä työn turvallisuuden parantamiseksi ja vahinkojen ennaltaehkäisemiseksi. Työyksiöitä riittää näinkin isossa organisaatiossa, ja jokaisen yksikön on saatava materiaalia päästäkseen alkuun arvioinnin kanssa.

 

Työsuojelukoulutuksesta napattua :-)

lasinainen teksti Työsuojelukoulutuksesta napattua :-)

 

sari_ala-heikkilä

 

Turvallista kesää kaikille

Sari Ala-Heikkilä
työsuojeluvaltuutettu

 

 

 

Kommentera/Kommentoi

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s