Vad sker framför huvudbyggnaden? | Mitä päärakennuksen edustalla tapahtuu?

Den som besöker sjukhuset möts av följande syn framför huvudbyggnaden:

rakennustyömaa1

rakennustyömaa2

rakennustyömaa3
Byggplatsen förorsakar förändringar i trafikarrangemang och parkering. För närvarande är det inte möjligt att köra upp till sjukhusets huvudingång med bil och dessutom har antalet parkeringsplatser framför sjukhusets huvudbyggnad minskat.

Byggplatsen för med sig smärre praktiska problem och har ingalunda medvetet placerats mitt på sjukhusområdet. Byggarbetena hör samman med sjukhusets nya U-byggnad som kommer att inhysa bland annat sjukhusapoteket. Nu håller man som bäst på att bygga en tunnel som ska förena den nya byggnaden med de gamla byggnaderna. Byggarbetena framför sjukhuset inleddes den 2 juni och kommer att pågå till den 30 september.

Byggbeslutet fattades på hösten 2013. Här kan du läsa vårt meddelande från hösten 2013 där bakgrunden till projektet beskrivs utförligare. För närvarande har projektet framskridit till tunnelarbetsfasen.

Under byggtiden är det skäl att reservera mera tid för sjukhusbesök än normalt. På strandsidan av sjukhusområdet finns ett parkeringshus och en större parkeringsplats. Infarten finns invid simhallen på Sanmarksgatan. Här får du ytterligare anvisningar.

TEXT & BILD: Elina Kurttio

 


Sairaalaan saapuvaa kohtaa päärakennuksella tällainen näky:

rakennustyömaa1

rakennustyömaa2

rakennustyömaa3
Rakennustyömaa aiheuttaa muutoksia kulkureitteihin ja pysäköintiin. Tällä hetkellä sairaalan pääsisäänkäynnin eteen ei pääse autolla ja sairaalan edustalla olevia parkkipaikkoja on tarjolla vähemmän.

Rakennustyömaasta aiheutuu pieniä käytännön ongelmia, eikä sitä suinkaan ole kiusallaan laitettu keskelle sairaala-aluetta. Rakennustyöt liittyvät uuteen U-rakennukseen, johon tulee uudet toimitilat muun muassa sairaala-apteekille. Nyt rakennetaan tunnelia, joka yhdistää uuden rakennuksen vanhoihin. Rakennustyöt sairaalan edustalla alkoivat 2.6. ja kestävät tällä erää 30.9. saakka.

Rakennuspäätös tehtiin syksyllä 2013. Täältä voit lukea tiedotteemme syksyltä 2013, jossa avataan projektin taustoja. Tällä hetkellä projekti on edennyt tunnelityövaiheeseen.

Rakennustöiden aikana sairaala-alueelle tuloon kannattaa varata normaalia enemmän aikaa. Rannan puolelta löytyy parkkitalo ja isompi parkkialue, johon kuljetaan uimahallin vierestä Sanmarkinkadulta. Täältä voit lukea lisää ohjeistusta.

TEKSTI & KUVA: Elina Kurttio

Kommentera/Kommentoi

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s