Mistä on kieltenopettajan kesä tehty? | Vad gör språkläraren på sommaren?

Mistä on kieltenopettajan kesä tehty?

Koillistuuli vinkuu ikkunoissa ja almanakan mukaan elämme odotettua keskikesää. Oli sää mikä tahansa, sairaalatoiminta pyörii kesälläkin lähes normaalisti. Lääkärit ja hoitajat ovat töissä, laitoshuoltajat huolehtivat siisteydestä ja palkkasihteerit hoitavat palkanmaksun. Kieltenopettajaankin saattaa sairaalan käytävillä törmätä.

Kesä on kieltenopettajalle lähes yhtä työntäyteistä aikaa kuin syksy ja kevät. Kielikursseja on tarjolla päivittäin, kevään kielikurssit rekisteröidään tietokoneelle ja syksyn kielikurssitarjonta on työn alla.

Tähän kesään on myös poikkeuksellisesti kuulunut koko HR-yksikön muutto uusiin remontoituihin tiloihin. Nyt koko HR-yksikkö sijaitsee samassa rakennuksessa, toisin sanoen X-rakennuksessa. Meillä on nyt uudenaikaiset tilat, joista löytyy kaikki tarvittavat laitteistot.

Hymyssä suin ja pienen loman jälkeen jatkan tästä innolla eteenpäin kohti syksyn haasteita.

Aurinkoista kesän jatkoa!

 

Ystävällisin terveisin

Annika Backlund, kieltenopettaja

 


 

Vad gör språkläraren på sommaren?

Nordostlig vind viner kring sjukhusknutarna och enligt almanackan är den efterlängtade högsommaren här. Oavsett väder är sjukhusverksamheten i full gång även sommartid. Läkarna och skötarna arbetar, anstaltsvårdarna gör sitt och lönesekreterarna betalar ut lönerna. Man kan också stöta på språkläraren i sjukhusets korridorer.

Sommarmånaderna är för språkläraren nästan lika fullspäckade som höst- och vårmånaderna. Språkkurser ordnas dagligen, vårens språkkurser registreras på datorn och höstens språkkursutbud är under arbete.

För språkläraren liksom för alla andra inom HR-enheten har denna sommar också inneburit en flytt till nya, renoverade utrymmen. Numera sitter hela HR i samma byggnad, dvs. i X-huset. Vi har nu fräscha utrymmen med all behövlig utrustning och teknik.

Med ett leende på läpparna och efter en liten semester ser jag fram emot hösten med dess utmaningar.

Solig fortsättning på sommaren!

 

Med vänlig hälsning

AnnikaAnnika Backlund, språklärare

Kommentera/Kommentoi

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s