Lomalle viimeinkin – akut täyteen ilman almanakkaa

Loma häämöttää nurkan takana. Perhoset elävät omaa elämäänsä vatsassa. Odotus ja rauhattomuus kasvavat tunti tunnilta, samalla kun hymy levenee sitä mukaa mitä lähemmäs lomallepääsyä tullaan.

Loma on aina odotettu jakso työelämässä. Se on aika, jolloin ladataan akkuja ja unohdetaan kello, joka määrittää meidän elämäämme muuten. Se on aika, joka saadaan antaa itsellemme ja perheellemme.

Minun lomani tarkoittaa sitä, että almanakka on suurimmaksi osaksi tyhjä, ”to-do-list” on olematon ja suunnitelmat suuret =) Urani alkuaikoina tein saman kardinaalivirheen monta vuotta: säästin kaikki suuret kotityöt, tapahtumat, tapaamiset ja niin edelleen loman ajaksi. Almanakka oli täynnä jo kuukausia ennen kuin loma alkoikaan. Ajoittain oli melkein minuuttiaikataulu käytössä loman aikana, että ehtii tehdä kaikki mitä on päätetty ja suunniteltu.

lomalla

Nyt kun olen harmaa ja viisas, pidän suunnitelmissa paljon, almanakassa vähän ja toteutan sen mitä huvittaa. Haluan aamukahvin aikana päättää ja tunnustella millä jalalla nousinkaan, mitä sinä päivänä huvittaa tehdä. Ja jos kaikki maistuu kuralle, niin sitten vain olen. Nuorena tulin loman jälkeen töihin uupuneena ja ylikierroksilla, kun tänä päivänä tulen akut täyteen ladattuna ja levänneenä. Tätä varten meillä on loma, että saamme omaa aikaa ja aikaa ladata akkuja pitkää pitkää syksyä ja talvea varten.

Puhelinvaihde tekee työtä kahdessa vuorossa. On aamuvuoro ja iltavuoro. Meitä työskentelee 6 ihmistä täällä. Istumme vierekkäin päivät pitkät ja olemme toistemme iholla koko ajan. Olemme toistemme kanssa tekemisissä ja näemme toisiamme enemmän kuin ketään muuta ihmistä elämässämme. Ajoittain jopa enemmän kun heitä, jotka asuvat saman katon alla.

On itsestään selvää, että loma on terveellinen irtiotto myös työkavereista. Loman jälkeen on taas mukava nähdä ja jaksamme toisiamme taas paremmin. Kun lomajaksot on menty läpi, tulee jopa semmoinen turvallinen olo: nyt saa elämä taas mennä omalle ”jengalleen” ja juna puksuttaa taas tasaista vauhtia eteenpäin omalla radallaan.

Näillä sanoilla toivotan itselleni hyvää lomaa. Samaa myös heille, joilla vielä ei ole ollut lomaa. Heille, jotka ovat jo palaneet takaisin työpisteeseen loman jälkeen, toivon että akut ovat täynnä ja virta riittää kesähelteessä puurtamiseen. Hyvää kesän jatkoa!

carina_jarvinen

 

Aurinkoisin terveisin

puhelinvaihteenhoitaja
Carina Järvinen

Kommentera/Kommentoi

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s