Purjehtiminen muutoksen tuulessa osa 1

On taas se viikko kun kesäloma on ohi ja paluu töihin koittanut. Itse vietän tämän viikon pitkästä aikaa taas Kotikuntoutuksen parissa oman osastoni ollessa vielä tämän viikon suljettuna.  Kuumassa autossa istuminen vaatii tiettyä sisukkuutta kun sompailee ympäri kaupunkia asiakkaalta toiselle, onneksi omassa autossani on ilmastointi joka tuo edes pientä helpotusta ja ilman vesipulloa en edes uskalla lähteä liikenteeseen. Kuumuudesta, sateesta tai vaikka lumesta huolimatta työ on tehtävä ja mikäs siinä, olen joka tapauksessa aina pitänyt kotikuntoutuksen toiminnasta ja se on osastotyön rinnalla virkistävää vaihtelua. vesi 

Virkistävää vaihtelua on enemmänkin loppukesän ja alkavan syksyn ajan luvassa kun osastoni muuttuu virallisesti Kuntoutuspoliklinikaksi syys-lokakuun vaihteessa. Toiminta tulee muuttumaan, mutta mitä se tulee olemaan siitä ei taida kukaan vielä olla täysin varma. Kehitystyö poliklinikaksi muuttumisen osalta on ollut käynnissä koko kevään/kesän ja on edelleen. Aivoriihet raksuttavat kun henkilökunta yrittää miettiä toteutuskelpoisia ideoita, minkälaista toimintaa tulemme asiakkaille tarjoamaan. Ideoita olemme varsin vapaasti saaneet pyöritellä, lähtökohtana kuitenkin on mielenterveysasiakkaan tarpeet.  

kunt.poliKuntoutuspoliklinikan toiminta on ollut jo kevään ajan käynnissä, asiakkaat ovat käyneet osastolla keskustelemassa, saamassa injektionsa ja jakamassa dosettejaan tai osallistumassa päiväpolikliiniseen toimintaan, joka on ollut siis osallistumista talon tarjoamiin kursseihin tai toimintoihin, kuten ulkotöihin tai Unikouluun, myös  mahdollisuus osallistua osastolla tapahtuviin toimintoihin on ollut vahvasti mukana.

Nyt heinäkuun ajan kun osasto on ollut suljettuna, Kuntoutuspoliklinikka on ollut toiminnassa normaalisti. Tämä kesä onkin jo siinä suhteessa ollut erilainen, että muutamat kollegani ovat joutuneet jakamaan lomansa jotta toimintaa saadaan pidettyä yllä. Ohjelmaa ei ole ollut tarjolla koska monet yksikkömme toiminnoista ovat olleet myös kiinni mutta mahdollisuus kahteen varsin tärkeään asiaan on ollut siis mahdollista, lääkehoidon jatkumisen takaamiseen sekä keskusteluun.Näissä muutosten tuulissa jatkamme siis purjehtimista edelleen. Itse ainakin jään mielenkiinnolla odottamaan mitä tuleman pitää ja jään availemaan näitä muutoksen tuulia myös teille, kuka tietää minkälaisia karikoita tai aavoja edessä vielä onkaan.

Uudet kollegani tahdon osaltani toivottaa lämpimästi tervetulleeksi ja ne rakkaat kollegat jotka siirtyvät tekemään uusia juttuja toisaalle, toivotan teille rutkasti onnea mihin ikinä tie teitä vie. <3

Kuumin mutta aurinkoisin terveisin

miia_korpi

 

 

 

 

    Miia Korpi, mielenterveyshoitaja

Kommentera/Kommentoi

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s