Päivä käyntiin kuntosalilla

blogi_haba

Kesä ja grillikausi ovat ohi, ja ihmiset ja lehdet puhuvat terveydestä. Nyt aloitetaan kuntokuurit ja uudet syömistottumukset. On jumppaa ja vitamiineja, on hyötyliikuntaa ja metsän vihreätä kultaa, on mitä ihmeellisimpiä dieettejä ja jumpparyhmiä – kaikkea mitä ihminen vain haluaa tai luulee haluavansa. Minä en ole kukaan sanomaan, mikä on oikein tai mikä on väärin. Uskon jopa, ettei ole oikeata tai väärää niin kauan kun ihminen voi hyvin.

Olen hyvin laiska kokki ja vielä laiskempi liikkumaan. Työpaikalla terveellistä ja monipuolista ruokaa sopivaan hintaan tarjoaa meille ravitsemuskeskus eli ruokala. Kotona menen usein laiskamadon lankaan ja syön mitä sattuu. Yritän vaihtelevalla menestyksellä kotonakin panostaa ruokaan, jopa niin että saisin lounaaksi töihin mukaan eväskorin. Hyvä puoli ruokatottumuksissani on se, etten mielellään koske eineksiin. Kyllä kotiruokaa pitää olla, vaikka se vie vähän enemmän aikaa.

Kuntosalin kautta

Meillä on aivan mahtava kuntosali keskussairaalan henkilökunnan käyttöön. Siellä on kaikki mitä tarvitsee.

Hyötyliikuntaa harrastan pakosta koirien kanssa ja pitämällä pihaa kunnossa, mutta vapaaehtoinen liikunta on aivan mahdottoman korkean kynnyksen takana. Pikkuhiljaa pihatöitten aika on loppu ja mullat pesty käsistä pois. Se pitää korvata jollakin tavalla. Minun ratkaisuni siihen on, että lähden töihin vähän aikaisemmin ja menen kuntosalin kautta. Meillä on aivan mahtava kuntosali keskussairaalan henkilökunnan käyttöön. Siellä on kaikki mitä tarvitsee: juoksumattoja, kuntopyöriä, soutulaite, nyrkkeilysäkki, laitteet joka lihasryhmälle, painonnostovälineet ynnä muuta. Sieltä ei kerta kaikkiaan puutu mitään. Ja kun sali on työmaalla, siellä käymiseen ei kulu paljon ylimääräistä aikaakaan. Jos käy 3–4 kertaa viikossa vaikkapa puoli tuntia kerrallaan, saa aika hyvän lievityksen huonolle omatunnolle ja parhaan mahdollisemman alun työpäivälle.

Energiataso ja mielenvirkeys on ihan eri sfääreissä kun aloittaa päivän liikunnalla. Minulle toimii salilla käynti aamuisin, toisille se ei toimi laisinkaan. Onneksi meidän kuntosali on auki aamukuudesta iltayhteentoista. Vaikka salilla ei ole omaa henkilökuntaa, niin apua löytyy aina. Auttavia käsiä on tarjolla monta, jos ei esimerkiksi tiedä, miten jokin laite toimii. Tarjolla on usein myös ilmaisia vinkkejä siihen, miten treenistä saa parhaan hyödyn irti. Olen saanut muilta salillakävijöiltä korvaamatonta apua! Aikoinaan aloitin kuntosaliharrastuksen siksi, että minun oli pakko vahvistaa selkälihaksiani. Siinä sivussa sitten huomasin, että yhtäkkiä treenasin selkälihaksien lisäksi muutakin.

Ei muuta kun terveellistä, lämmintä ja ruskaista syksyä!

carina_jarvinen

 

Carina Järvinen

puhelinvaihteenhoitaja

Kommentera/Kommentoi

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s