Välkommen att bekanta dig med förlossningsenheten

Avdelningsskötare Margit Tuovinen hälsar alla välkomna att bekanta sig med verksamheten på förlossningsavdelningen.

Avdelningsskötare Margit Tuovinen hälsar alla välkomna att bekanta sig med verksamheten på förlossningsavdelningen.

På lördag 18.10 håller Vasa centralsjukhus förlossningsenhet öppet hus för att uppmärksamma den internationella amningsveckan. Under dagen får besökarna bekanta sig med bland annat förlossningssalen. Alla intresserade är välkomna med.

I början av dagen finns barnmorskor tillgängliga och svarar på besökarnas frågor vid centralsjukhusets informationspunkt i entrén (A-byggnaden, 1:a vån.). Dessutom delas det ut informativa broschyrer. De som vill kan också delta i en rundtur på förlossningsenheten, där man tittar in i förlossningssalen och på BB-avdelningen.

Genom att ordna öppet hus och lyfta fram amningsveckan vill förlossningsenheten främja medvetenheten om amning, uppger avdelningsskötarna Hannele Rytylä på förlossningssalen och Margit Tuovinen på BB- och gynekologiska avdelningen.

– Amning är något mamman bör förbinda sig till och mentalt förbereda sig på redan innan förlossningen, för att amningen ska löpa så smidigt som möjligt redan från första början.

– Under öppet hus-dagen kan du få tilläggsinformation och svar på frågor som du gått och funderat på, säger Tuovinen.

Vasa centralsjukhus är ett babyvänligt sjukhus och uppmuntrar till amning, eftersom bröstmjölk enligt forskningsrön har positiva hälsoeffekter. Dessutom sänker amningen stressnivån hos mamman, och hudkontakten främjar växelverkan mellan mamman och barnet. Förlossningsenhetens öppna hus är en del av den internationella amningsveckan som arrangeras av World Alliance for Breastfeeding Action. I Finland firas amningsveckan 13­–19.10.2014.

Öppet hus  i Vasa centralsjukhus förlossningsenhet på lördag 18.10.2014 kl. 10–13 i A-byggnaden.

Kommentera/Kommentoi

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s