Bygget framför huvudbyggnaden på slutrakan

päärakennuksen työmaa

De byggarbeten som pågått framför centralsjukhusets huvudbyggnad från och med början av juni ligger nu på slutrakan. Trafiken på gårdsplan ska löpa normalt inom de närmaste dagarna. Byggandet av tunneln till den nya U-byggnaden har slutförts enligt den planerade tidtabellen redan under september månad, men de trafikhinder som funnits framför huvudbyggnaden har tagits bort först nu i oktober. Gårdsplanen saknar ännu vägmarkeringar och trafikmärken.

– Innan gårdsplanen tas i bruk på nytt ska parkeringsrutor målas innan snön faller och trafikmärken utplaceras, säger Bodil Mannevaara, sakkunnig i vårdarbete.

På den nya gårdsplanen kommer det närmast att finnas parkeringsplatser för kortvariga besökare. Parkeringsplatsen invid Sanmarksgatan kan naturligtvis såsom tidigare användas för långvarigare parkering. Dessutom kommer det att finnas taxi- och invalidplatser genast framför huvudbyggnaden. Men även cyklar kommer att få en egen plats på den nya gårdsplanen.

De byggarbeten som inleddes i somras är förknippade med den nya U-byggnaden som kommer att inrymma nya lokaler och en lagerbyggnad för sjukhusapoteket. Dessutom kommer den färdiga U-byggnaden att inrymma undersökningsrum för nukleärmedicinen samt evakueringsutrymmen för polikliniker.

Tunnelbygget som nu har slutförts är bara en första fas i byggandet av U-huset. Byggnationen av U-huset inleds i januari med schaktningsarbeten och de egentliga byggarbetena inleds i maj. Enlig planerna ska den andra fasen av U-byggnaden stå klar år 2017 och den tredje fasen år 2018.

– Trafikmärkena måste ännu installeras innan gården kan tas i bruk, säger Bodil Mannevaara, sakkunnig i vårdarbete.

– Trafikmärkena måste ännu installeras innan gården kan tas i bruk, säger Bodil Mannevaara, sakkunnig i vårdarbete.

TEXT & BILD: Mia-Mari Lähteenmäki

Kommentera/Kommentoi

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s