Päärakennuksen piha-alueen työmaa valmistumassa

Päärakennuksen työmaa

Keskussairaalan päärakennuksen edessä kesäkuun alusta asti tehdyt rakennustyöt ovat tältä erää päättymässä. Piha-alueen liikenne normalisoituu lähipäivinä. Uuteen U-rakennukseen liittyvän tunnelin rakentaminen saatiin päätökseen suunnitellussa aikataulussa jo syyskuun aikana, mutta kulkuesteet päärakennuksen edestä on poistettu vasta lokakuussa. Piha odottaa vielä tiemerkintöjä ja liikennemerkkejä.

Parkkiruudut on tarkoitus maalata ennen lumen tuloa, ja liikennemerkit asennetaan ennen alueen käyttöönottoa, kertoo hoitotyön asiantuntija Bodil Mannevaara.

Uudistuneelta pihalta löytyy lyhytaikaisia parkkipaikkoja ensisijaisesti päärakennuksen asiakkaille. Sanmarkinkadun parkkipaikalle voi tuttuun tapaan pysäköidä auton pidemmäksikin aikaa. Lisäksi aivan päärakennuksen edestä löytyvät taksi- ja invapaikat. Myös polkupyörille on uudistuneella pihalla oma paikkansa.

Kesän aikana alkaneet rakennustyöt liittyvät uuteen U-rakennukseen, johon tehdään uudet toimitilat sekä varastorakennus sairaala-apteekille. Lisäksi valmiista U-rakennuksesta löytyy isotoopin tutkimustilat sekä väistötilaa poliklinikoille.

Tunnelin rakentaminen on U-talon työmaan ensimmäinen vaihe, joka on nyt saatu päätökseen. U-rakennuksen rakentaminen aloitetaan ensi vuoden tammikuussa montun kaivaustöillä, ja varsinainen rakennustyö alkaa toukokuun aikana. Suunnitelman mukaan U-rakennuksen toinen vaihe valmistuu vuoden 2017 aikana, ja kolmas vaihe 2018.

 

– Liikennemerkit pitää vielä asentaa ennen pihan käyttöönottoa, kertoo hoitotyön asiantuntija Bodil Mannevaara.

– Liikennemerkit pitää vielä asentaa ennen pihan käyttöönottoa, kertoo hoitotyön asiantuntija Bodil Mannevaara.

TEKSTI & KUVAT: Mia-Mari Lähteenmäki

Kommentera/Kommentoi

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s