Patientföreningarna deltar i kundarbetet på sjukhuset

Lena_Osterholm_patientföreringarna

– Patientföreningarnas representanter finns tillgängliga i sitt eget rum vid servicepunkten, säger planerare Lena Österholm.

Vid Vasa centralsjukhus servicepunkt, som öppnar den 28 oktober, finns förutom två patientombudsmän och sakkunniga inom vården även representanter för patientföreningar. Föreningarna kan ge precisare information om exempelvis enskilda sjukdomar.

– Dessutom kan patientföreningarna upplysa kunder om aktuella händelser, säger planerare Lena Österholm.

Vid servicepunkten kan man träffa representanter för sju olika patientföreningar. Följande föreningar deltar i verksamheten på servicepunkten: Österbottens muskelhandikappförening, Österbottens cancerförening, Vasa dövas förening, Vasanejdens andningsförening, Vasanejdens njur- och leverförening, Vasanejdens psoriasisförening och DUV i Vasanejden. Noggrannare information om när representanterna för patientföreningarna finns på plats kan fås via servicepunkten.

Den 28 oktober, i samband med Sjukhusdagen som arrangeras årligen, finns ovan nämnda patientföreningar på plats i servicepunkten tillsammans med Vasa sjukvårdsdistrikts övriga patientorganisationer. Föreningarna presenterar sin verksamhet kl. 9–11 i sjukhusets huvudentré. Temat för årets sjukhusdag är kvalitetsfrämjande kundarbete genom samarbete.

TEXT & BILD: Mia-Mari Lähteenmäki

Kommentera/Kommentoi

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s