1472 pehmoista kaveria lastenosastolle

Pehmolelulahjoitus

Vaasan keskussairaalan lastenosastolle saapui tänään 13. marraskuuta 1472 kappaletta pehmoleluja, joita on kerätty koko syksyn ajan. Kolmatta kertaa järjestetty pehmolelukeräys huipentui lahjoitustilaisuuteen lastenosastolla. Pääosin Facebookin kautta levinneessä kampanjassa kerättiin pehmoleluja pienille potilaille. Pehmoleluja lahjoitettiin keskussairaalan lisäksi myös Pietarsaaren lastenosastolle.

Pehmolelukeräyksen tarkoituksena on tuoda lohtua ja turvaa lastenosaston arkeen. Välillä pelottavaltakin vaikuttavassa sairaalassa on mukavampi olla, kun vierellä on oma pehmolelu. Pehmolelun saa viedä myös kotiin. Keräys on saanut aiempien vuosien tapaan positiivisen vastaanoton niin lapsipotilailta, heidän vanhemmiltaan, lastenosaston työntekijöiltä kuin lahjoittajiltakin.

Pehmolelut ja Eva-Maria

– Lahjoittajat sanovat usein, että heistä on mukavaa auttaa. Lapset ja vanhemmat ovat tietysti tyytyväisiä, kun sairaala-ajasta jää mieluinen muisto, keräyksen ideoija Eva-Maria Strömsholm kertoo.

Keräykseen on voinut osallistua kuka tahansa, joka on halunnut muistaa pieniä lapsipotilaita. Kerättävien pehmolelujen ainut vaatimus on, että ne ovat uusia, sillä käytetyissä leluissa piilee infektiovaara. Lahjoittajia on aina ollut ympäri Suomea. Tänäkin vuonna lahjoituksia tuli paljon Pohjanmaalta, mutta myös Ahvenanmaalta ja Uudeltamaalta. Osa lahjoituksista on postitettu jopa ulkomailta.

Keräys järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2012, jolloin pehmoleluja saatiin kerättyä 1065 kappaletta. Viime vuonna saldo oli peräti 1100 lelua. Tulevaisuuden suhteen Strömsholm on avoin.

– Keräys on muodostunut tärkeäksi monelle, joten on todennäköistä, että se järjestetään myös ensi vuonna. Katsotaan kuitenkin vuosi kerrallaan, Strömsholm sanoo.

Eva-Maria ja lapsi

Teksti ja kuvat: Mia-Mari Lähteenmäki

Kommentera/Kommentoi

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s