Potilaiden antama palaute auttaa meitä kehittymään

potilas_ja_hoitajat

Haluamme tarjota potilaillemme parasta mahdollista hoitoa. Mistä tiedämme, onko hoito potilaan mielestä parasta? Kukapa muu kuin potilas on paras hoidon arvioija? Potilaiden ja omaisten antama palaute on meille tärkeää ja siksi palautejärjestelmä on nyt uusittu.

Potilaille ja omaisille palautteen antamisen täytyy olla helppoa. Nyt palautetta voi antaa sekä suoraan nettisivujemme kautta että paperilomakkeella, jonka voi täyttää vaikka kotona ja lähettää sitten tavallisella postilla sairaalaan. Postimaksukin on jo maksettu. Toiveena on, että potilaille palautteen antaminen olisi luonnollinen osa hoitoa.

Jokainen annettu palaute on arvokas. Yksi annettu palaute voi toimia monen potilaan äänenä.

Jokainen palaute käsitellään siinä yksikössä, johon palaute on kohdistettu. Tietysti on mukavaa saada tehdystä työstä hyvää palautetta, se auttaa jaksamaan eteenpäin ja tuo positiivista voimaa. Mutta toivomme kuulevamme myös niistä asioista, joissa meidän pitäisi potilaiden mielestä kehittyä. Kaikki potilailta saadut palautteet käydään läpi yksikkökokouksissa ja palautteiden pohjalta mietitään kehittämistoimia.

Ongelmien ratkaisemiseen tarvitaan usein yhteistä tahtoa ja uusia toimintatapoja. Yksikön esimies voi siirtää palautteen myös ylemmälle tasolle käsittelyyn, jos hän näkee sen tarpeelliseksi ja hyödylliseksi koko sairaalan toiminnan kehittämisen kannalta. Palautteita seurataan myös pitemmällä aikajänteellä vuosittain.

Jokainen annettu palaute on arvokas. Yksi annettu palaute voi toimia monen potilaan äänenä. Kaiken toimintamme lähtökohtana on potilas ja toive siitä, että osaamme tehdä työmme niin, että potilas on tyytyväinen.

Anna meille palautetta toiminnastamme: www.vaasankeskussairaala.fi/palaute

Teksti: Sari West, potilasasiamies

Kommentera/Kommentoi

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s