Respons från patienter kan utveckla vår verksamhet

potilas_ja_hoitajat

Vi vill erbjuda våra patienter en så bra vård som möjligt. Men hur ska vi veta om patienterna anser att vår vård är den bästa? Vem annars än patienten kan bedöma vår vårdkvalitet? Den respons som vi får av patienter och anhöriga är viktig för oss och därför har vi nu förnyat vårt responssystem.

Det måste vara lätt för patienter och anhöriga att ge respons. Nu kan man ge respons både direkt via vår webbplats eller med en pappersblankett som kan ifyllas fast där hemma och sedan sändas med den vanliga posten till sjukhuset. Portot är också betalt. Vårt mål är att patienterna ska tycka att responsen utgör en naturlig del av vården.

Varje kommentar är värdefull. En kommentar kan fungera som en röst för många patienter.

Varje respons behandlas på den enhet som berörs av den. Naturligtvis är det trevligt att få beröm för ett gott arbete, för det hjälper en att orka kämpa vidare och ger dessutom en positiv kick. Men vi hoppas också få höra om de saker som patienterna tycker att vi kunde göra bättre. All den respons som fås av patienter gås igenom på enhetsmöten för att responsen ska kunna tillgodogöras vid utvecklandet av verksamheten.

Problemlösning kräver ofta en gemensam vilja och nya tillvägagångssätt. Enhetens förman kan också överföra responsen till en högre nivå för behandling om förmannen anser att den kan vara till nytta för hela verksamheten på sjukhuset. Den inkomna responsen genomgås årligen och jämförs med respons som inkommit under tidigare år för att få ett längre perspektiv.

Varje kommentar är värdefull. En kommentar kan fungera som en röst för många patienter. I all vår verksamhet utgår vi från patienten och den förhoppningen att vi kan göra vårt arbete så att våra patienter är belåten.

Ge oss respons på vår verksamhet: www.vasacentralsjukhus.fi/respons

Text: Sari West, patientombudsman

Kommentera/Kommentoi

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s