Puhelinajat sujuvoittavat poliklinikoiden puhelinliikennettä

Keskussairaala on valtavan suuri. Täällä työskentelee noin 2 500 henkilöä, ja suurimman osan tavoittaa puhelimitse. Siksi keskussairaalan puhelinliikenne on vilkasta. Jotta hoitotyö sujuisi mahdollisimman hyvin, on poliklinikoilla, lääkäreillä, erikoissairaanhoitajilla ja jonohoitajilla puhelinajat. Puhelinvaihteen henkilökunta kertoo mielellään, milloin kenenkin tavoittaa. Sairaalassa on myös sellaista henkilökuntaa, joka ei ota puheluita lainkaan vastaan, vaan heille voi jättää soittopyynnön joko puhelinvaihteeseen tai poliklinikalle, jossa he työskentelevät. Näin he voivat soittaa pyynnön jättäneelle silloin, kun hoitotyö antaa myöten.

Poliklinikoiden puhelinajoissa on kyse myös resursseista. Jos yksi hoitajista on sidottu vastaamaan puhelimeen, hänen aikansa on pois hoitotyöstä. Myöskään hoitajat, jotka tekevät potilastyötä vastaanotolla yhdessä lääkärin kanssa, eivät voi vastata puhelimeen. Sen jälkeen kun olemme ottaneet puhelinajat täällä keskussairaalassa käyttöön, on puhelinliikenne muuttunut sekä ohjatummaksi että sujuvammaksi. Nyt asiakas tietää, milloin kannattaa soittaa saadakseen yhteyden oikeaan paikkaan tai henkilöön. Asiakas voi myös itse paremmin suunnitella ajankäyttönsä tietäessään, milloin puhelinlinjat ovat auki. Toki puhelinaikoina linjat saattavat toisinaan tukkeutua, kun moni soittaa samaan numeroon samaan aikaan. Kärsivällisyys palkitaan, ja odottamalla pääsee kyllä perille.

puhelinajat2

Niillä poliklinikoilla, joita ei ole listassa mainittu, ei ole puhelinaikaa. Niissä puhelimeen vastataan mahdollisuuksien mukaan, tavallisesti klo 8.00 ja 15.00 välillä. Monesti puhelimeen vastaa henkilö, joka ottaa samanaikaisesti vastaan potilaiden ilmoittautumisia poliklinikalle. Jos puhelimeen ei heti vastata, saattaa poliklinikan luukulla olla joku parhaillaan ilmoittautumassa. Kyseinen työntekijä voi myös olla asioimassa jossain päin poliklinikkaa. Jos henkilökuntaa ei ole tarpeeksi ja tuuraajaa ei ole mahdollista saada, poliklinikan puhelinlinjat saatetaan myös sulkea lounastauon ajaksi.

carina_jarvinenYstävällisin terveisin

Carina Järvinen
puhelunvälittäjä

Kommentera/Kommentoi

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s