Telefontider gör poliklinikernas telefontrafik smidigare

Centralsjukhuset är stort, mycket stort. Personal finns här ca 2500, och de flesta är anträffbara via telefon. Därmed är telefontrafiken till centralsjukhuset omfattande. För att göra vårdarbetet så smidigt som möjligt, finns det telefontider till polikliniker, läkare, specialsjuksköterskor och köskötare. Genom att ringa telefonväxeln får man enklast reda på hur och när en viss person eller poliklinik kan nås. Det finns även personer i huset som inte önskar sig samtal alls, utan tar hellre ringbud, och så de ringer upp kunden när de har avbrott i vårdarbetet. Ringbuden lämnas antingen i telefonväxeln eller på polikliniken där läkaren/sköterskan jobbar.

Att polikliniker infört telefontider handlar ju även om resurser. Att låta en sköterska sitta bunden vid telefonen slukar tid från vårdarbetet. Under mottagningstid kan heller inte sköterskorna eller läkarna svara i telefon. Genom att införa telefontider på centralsjukhuset har vi gjort telefontrafiken mera förutbestämd och även smidigare. Nu vet kunderna när man kan ringa vart och att man får tag på rätt människa. Kunden kan även lättare planera sin egen tid, när de vet när telefonlinjerna är öppna till olika ställen. Det är klart att telefonlinjerna kan vara upptagna även under telefontiderna. Men med tålamod kommer man nog fram dit man vill.

puhelinajat

 

De polikliniker som inte nämns här svarar vanligtvis mellan kl. 8-15. Oftast är det så att den som svarar i telefon även sitter vid luckan och tar emot besökare som kommer till polikliniken. Ifall en poliklinik inte svarar med detsamma betyder det oftast att det just då är någon som är på plats och anmäler sig för poliklinikbesök. Alternativt kan den som svarar i telefon tvingas rusa iväg på något annat viktigt ärende, exempelvis för att lämna ett brådskande papper till mottagningsrum eller dylikt. Poliklinikernas telefonlinjer kan även stängas under lunchrasten, ifall det inte finns tillräckligt med personal så att någon annan kunde svara under tiden.

carina_järvinen
Med vänlig hälsning
Carina Järvinen
växeltelefonist

Kommentera/Kommentoi

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s