VCS looks: Helka, avdelningsskötare | VKS looks: Helka, osastonhoitaja

vkslooksLooks_Helka_osastonhoitaja_blogi

”Min arbetsklädsel kan beskrivas som saklig, ledig och bekväm. I mitt arbete som avdelningsskötare på resursenheten rör jag på mig en hel del och förflyttar mig från plats till plats, då jag t.ex. föreläser på Vasa yrkeshögskola och måste ha kläder som passar för det också. När jag klär mig försöker jag också beakta att jag föreläser för unga personer. Nu är jag klädd i uteskor men i allmänhet använder jag inneskor eftersom det är bekvämare.”

”Työpukeutumistani määrittelevät asiallisuus, rentous ja mukavuus. Työssäni resurssiyksikön osastohoitajana liikun paljon paikasta toiseen, sillä luennoin esimerkiksi Vaasan ammattikorkeakoululla, joten vaatteiden pitää olla siihen sopivat. Lisäksi pyrin vaatetuksessani huomioimaan sen, että nuorten kanssa työskennellessäni asettuisin heidän kanssaan samalle tasolle. Nyt minulla on jalassani ulkokengät, mutta käytän tavallisesti sisäkenkiä, koska ne ovat kevyemmät.”

 

I VCS looks-serien presenterar centralsjukhusets personal sina arbetskläder. Hur klär sig skötare, hur klär sig läkare? Hur kan man skilja på en anstaltvårdare och en sekreterare? Och vilka är de som rör sig på sjukhuset i civilkläder? VCS looks avslöjar sjukhusets klädstilar!

VKS looks -sarjassa keskussairaalan työntekijät esittelevät työasujaan. Miten pukeutuu hoitaja, miten lääkäri? Mistä erottaa sihteerin ja laitoshuoltajan? Entä ketkä kulkevat sairaalalla siviilivaatteissaan? VKS looks paljastaa sairaalan pukeutumistyylit!

Kommentera/Kommentoi

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s