Julkalender: lucka 6 | Joulukalenteri: luukku 6

joulukalenteri_grafiikka_6

Joulukalenteri_itsenäisyyspäivä_lipunnosto_blogi_oikea

Självständighetsdagen till ära hissas flaggan i topp även på sjukhuset. Flagghissningen hör till vaktmästarnas uppgifter, och sedvanligt hissas flaggan på alla officiella flaggdagar. Även om det inte arrangeras några egentliga festligheter under självständighetsdagen på sjukhuset, kan patienterna till exempel följa med slottsbalen på TV på avdelningarna.


Itsenäisyyspäivän kunniaksi myös sairaalassa nostetaan jälleen lippu salkoon. Lipunnosto kuuluu vahtimestareiden tehtäviin, ja sairaalassa on tapana liputtaa kaikkina virallisina liputuspäivinä. Vaikka sairaalalla ei järjestetä varsinaisia itsenäisyyspäivän juhlallisuuksia, potilailla on mahdollisuus seurata esimerkiksi perinteikkäitä Linnan juhlia osastoilla televisiosta.

Kommentera/Kommentoi

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s