Julkalender: lucka 9 | Joulukalenteri: luukku 9

joulukalenteri_grafiikka_9Joulukalenteri_kanttiini_roger_blogi

Julbakverk såsom traditionella jultårtor och pepparkakor fås igen på centralsjukhusets kantin. I jultider är det bråttom på kantinen för varje vecka beställs det till och med hundratals jultårtor till möten som arrangeras av olika representanter.

På bild njuter ansvariga vaktmästaren Roger Ahlbäck av sin kaffepaus. Även i sitt arbete förbereder sig Ahlbäck på julen, för enligt honom hör det till vaktmästarnas uppgifter att bland annat pryda julgranen och tända lyktorna framför huvudbyggnaden på julafton.


Keskussairaalan kanttiinista saa jälleen joululeivonnaisia kuten perinteisiä joulutorttuja ja piparkakkuja. Kanttiinissa pitää jouluisin kiirettä, sillä sieltä tilataan viikossa jopa satoja joulutorttuja erilaisten edustajien sairaalassa pitämiin tilaisuuksiin.

Kuvassa kahvihetkestään nauttii vastaava vahtimestari Roger Ahlbäck, joka valmistelee joulua myös töissä. Ahlbäckin mukaan vahtimestareiden tehtäviin kuuluu nimittäin muun muassa joulukuusen koristelu ja jouluaattona soihtujen sytyttäminen päärakennuksen edessä.

Kommentera/Kommentoi

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s