Julkalender: lucka 13 | Joulukalenteri: luukku 13

joulukalenteri_grafiikka_13joulukalenteri_luciat_blogi1

Luciadagen firades på centralsjukhuset under flera dagar den här veckan. Avdelningarna fick besök av flera ljuva Lucior med följe. Luciafirandet på centralsjukhuset är en lång och viktig tradition som funnits i årtionden. Just i år har sjukhuset gästats av luciatåg från daghemmet Strandsvalan, Korsholm, Yrkesakademin och Brage som spritt julglädje med vacker skönsång.


Keskussairaalassa juhlittiin Lucian päivää pitkin kuluvaa viikkoa, sillä ihanat Luciat kulkueineen kiersivät osastojamme. Lucian kulkueet ovat keskussairaalassa pitkä ja tärkeä perinne, jota on pidetty yllä vuosikymmeniä. Heleän laulunsa myötä jouluiloa sairaalan arkeen ovat tänä vuonna tuoneet kulkueet päiväkoti Rantapääskystä, Mustasaaresta, Yrkesakademilta ja Bragelta.Joulukalenteri_luciat_3_blogi

Joulukalenteri_luciat_1_blogi

joulukalenteri_luciat_blogi4

 

Kommentera/Kommentoi

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s