Julkalender: lucka 17 | Joulukalenteri: luukku 17

joulukalenteri_grafiikka_17Joulukalenteri_myssylahjoitus_blogi

Under det gångna året har förlossningsenheten på Vasa centralsjukhus fått ta emot flera donationer från föreningar och privatpersoner. Donationerna har bestått av bland annat hundratals yllestrumpor samt luvor och vantar som skänkts till familjerna, då de har lämnat sjukhuset. Till exempel fick alla decemberbebisar ett par värmande yllestrumpor med hem.

Den senaste donationen som bestod av över hundra luvor överräcktes i fredags av sjundeklassister från Variska skola. Elevernas projekt inleddes redan för ett år sedan och alla som ville fick delta i projektet, utgående från egna kunskaper och färdigheter. Luvorna har stickats av flera klasser och 20 av eleverna fanns på plats då luvorna överräcktes. På den övre bilden berättar avdelningsskötare Margit Tuovinen om förlossningsenhetens verksamhet för eleverna.

Centralsjukhusets förlossningsenhet tackar för luvorna samt för att alla andra donationer som enheten fått ta emot under det gångna året!


Vaasan keskussairaalan synnytysosasto on saanut kuluvan vuoden aikana useita lahjoituksia yhdistyksiltä ja yksityishenkilöiltä. Lahjoituksina on saatu muun muassa satoja villasukkia sekä myssyjä ja lapasia, joita on annettu perheille kotiin vietäväksi, kun he lähtevät sairaalasta. Esimerkiksi kaikki joulukuussa syntyneet vauvat ovat saaneet villasukat pienten varpaidensa lämmikkeeksi.

Viimeisin lahjoitus saatiin viime perjantaina Variskan koulun seitsemännen luokan oppilailta, jotka toivat mukanaan yli sata pipoa vastasyntyneille. Variskalaisten projekti alkoi jo vuosi sitten, ja kaikki mukana olleet ovat osallistuneet siihen oman taitotasonsa mukaan. Pipoja on neulonut useampi luokka, mutta lahjoitusta oli tekemässä 20 oppilasta. Ylemmässä kuvassa osastonhoitaja Margit Tuovinen kertoo oppilaille synnytysosaston toiminnasta.

Keskussairaalan synnytysosasto kiittää myssyistä sekä kaikista vuoden aikana saaduista lahjoituksista!

Joulukalenteri_myssylahjoitus_myssyt_blogi

Kommentera/Kommentoi

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s