Julkalender: lucka 19 | Joulukalenteri: luukku 19

joulukalenteri_grafiikka_19vkslooksJoulukalenteri_looks_tiina_blogi
VCS Christmas looks: Tiina, sjukskötare | VKS Christmas looks: Tiina, sairaanhoitaja

”På barnavdelningen klär vi oss alltid i sådana här skjortor som jag nu har på mig, men färgen kan variera. Förutom ljusblått som jag nu har på mig finns det även gröna och blå-vitrandiga skjortor. Byxorna är alltid vita. Då det gäller skorna så måste de andas och kännas bekväma på fötterna. I och med att vi skötare då och då har långa arbetsskift är det viktigt att skorna är så bekväma att man orkar hållas på fötterna. Runt julen skapar vi julstämning genom att klä oss i tomteluvor och -kläder för att sprida julglädje bland alla de barn som vi har på vår avdelning.”

”Lastenosastolla pukeudumme aina tällaisiin paitoihin kuin minulla nyt on päällä, vain väri vaihtelee. Eri vaihtoehtoja ovat päälläni olevan vaaleansinisen lisäksi vihreä sekä sinivalkoraidallinen. Housut ovat valkoiset. Kenkien suhteen tärkeää on, että ne  hengittävät ja ovat mukavat jalassa. Me hoitajat teemme toisinaan pitkiä työvuoroja, joten kengissä on jaksettava seistä pitkiäkin aikoja. Jouluisin luomme tunnelmaa pukeutumalla tonttulakkeihin ja -vaatteisiin, sillä tarkoituksenamme on tuoda jouluiloa osastolla oleville lapsille.”

 

I VCS looks-serien presenterar centralsjukhusets personal sina arbetskläder. Hur klär sig skötare, hur klär sig läkare? Hur kan man skilja på en anstaltvårdare och en sekreterare? Och vilka är de som rör sig på sjukhuset i civilkläder? VCS looks avslöjar sjukhusets klädstilar!

VKS looks -sarjassa keskussairaalan työntekijät esittelevät työasujaan. Miten pukeutuu hoitaja, miten lääkäri? Mistä erottaa sihteerin ja laitoshuoltajan? Entä ketkä kulkevat sairaalalla siviilivaatteissaan? VKS looks paljastaa sairaalan pukeutumistyylit!

Kommentera/Kommentoi

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s